Stora sommar- och höstresidensen i Vitlycke 2015

I samarbete med Vitlycke Centre For the Performing Arts utlyser Kultur i Väst två treveckorsresidens: Stora sommarresidenset och Stora höstresidenset i Vitlycke. I residensen ingår boende, stipendium och studio. Platsen är Vitlycke Centre for the Performing Arts, Tanu.

Alla verksamma danskonstnärer i Sverige kan söka residensen. Den som söker är välkommen att bjuda in

medsökanden som inte är danskonstnärer, till exempel ljussättare, kompositörer, dramaturger, musiker eller skådespelare. Medsökanden behöver inte vara från Sverige.

Praktisk information

Stora sommarresidenset sker vecka 29-31 (13-31 juli).
Stora höstresidenset sker vecka 45-47 (2-20 november).
Du söker den period som passar bäst.

I residenset ingår boende, ett stipendium på 6 300 kronor per person och tillgång till dansstudio. Ni lagar er egen mat på plats, ett rymligt och fullt utrustat kök finns.

Vi bekostar inte resor utan de ingår i stipendiet. Egen bil rekommenderas eftersom det är svårt att nå Vitlycke via kollektivtrafik. Det är 3,5 km till närmaste tätort, Tanumshede.

I residenset ingår stipendier för max fyra personer, vill man vara fler innebär det en extra kostnad för boende. Kontakta Francesco Scavetta på Vitlycke Centre for the Performing Arts för exakt prisbild.

Som ett led i Kultur i Västs arbete med commitydans och att sprida dansen som konstform ingår även ett möte med den lokala platsen och dess invånare i residenset. Det kan vara att anordna en workshop, en work-in-progress-visning, ett konstnärssamtal eller liknande. Som stöd i att hitta en grupp eller en publik så finns Franscesco Scavetta, Vitlycke Centre for the Performing Arts och Eva Petterson, kulturchef i Tanums Kommun.

Läs mer om Vitlycke Centre for the Performing Arts här. 

Ansökan

Ansökan är öppen från 1 april till 3 maj 2015. Anmälan sker via formuläret nedan. Skicka med länkar till tidigare verk och/eller repetitioner samt gärna en videoskiss på max 3 min på det ni ska arbeta med under residenset, till exempel rörelsematerial, samtal eller inspirationskällor. Det kan vara länkar till youtube, vimeo eller liknande, glöm inte att skriva med eventuella lösenord.   Ansök HÄR

Urval

I referensgruppen för urvalet ingår danskonsulenterna på Kultur i Väst och en representant från Danscentrum Väst. I urvalsprocessen prioriterar vi arbete för barn och unga.

Utvärdering efter avslutat residens

En utvärdering av residensets betydelse för gruppen sker i direkt anslutning till residensveckan och e-postas till eyrun.thorhallsdottir@kulturivast.se