SKETCHES OF THE WORLD – The Seven Continents

E=mc2 Danskonst i samarbete med The Gothenburg Combo

Hur klingar de sju kontinenterna? Hur rör sig de sju kontinenterna?
Gitarrduon The Gothenburg Combo ger sitt svar på den musikaliska frågan i verket Sketches of the World – The Seven Continents. Här finns Antarktis hårda yta och uppsprickande is, Asiens suggestiva tonvärld, Australiens vilda djur och natur… På ytterligare expeditioner i världen funderar de över kulturhistoriska referenser, bland annat i en ljudbild av många kulturers möte i det medeltida Al-Andalus.
Detta musikaliska universum expanderas ytterligare genom en iscensättning där ljudande, lysande rum omväxlande sätts i rörelse och klingar av. Koreografen Gun Lund och tre dansare från ensemblen E=mc2 Danskonst fyller de ljudande rummen med rörelse så som kluster av förflyttningar mellan olika imaginära världar att försjunka i, att förundras och reflektera över.

Koreografen Gun Lund och The Gothenburg Combo bestående av David Hansson och Thomas Hansy möttes 2012, och insåg att de kunde vara varandras svar på samarbetspartners i ett gränssprängande koncept. Projektet innebär konstnärlig förnyelse av den nutida konstmusik-scenen i kombination med nyskapande nutida dans. The Gothenburg Combo har arbetat gränsöverskridande med de flesta andra konstarter men har länge varit på jakt efter en intressant partner inom dansen. Gun Lund är van att arbeta med kompositörer från vitt skilda musikaliska fält, men detta blir det första samarbetet med en gitarrduo. I Sketches of the World bereds elementen ljud, ljus, rörelse och den rumsliga dimensionen lika stor plats och värde.

Urpremiär: 13 november 2015

Musik: The Gothenburg Combo: Hansson/Hansy, E Martin/W Dominguez, A Piazzolla, trad. kinesisk musik
Musiker: David Hansson, Thomas Hansy
Koreografi: Gun Lund
Dansare: Gun Lund, Gunilla Jansson, Olof Persson, Åsa Thegerström
Scenografi: Lars Persson
Ljus: Finn Pettersson
Med stöd av: Göteborgs Stad Kultur, Västra Götalandsregionen, Statens kulturråd, Konstnärsnämnden

Scen: 3:e Våningen

Datum/tid: 13, 14, 18, 20, 25, 27/11 kl 19.00

Mer info/boka biljetter:
www.3vaningen.se

Information in English: www.emc2dance.com

 

sketches_artikel