Samtal om dans & koreografi

DcV arrangerar ”stretch-samtal” på onsdagar kl. 13.30-14.30 direkt efter daglig träning (man får bjuda in vänner):

DcV bjuder in koreografer och dansare som är aktuella med föreställningar på Atalante, 3:e våningen, Skogen och GöteborgsOperan. Syftet är att skapa möten med medlemmar och tillsammans reflektera kring dans och koreografi som konstformer. Detta händer i mars:

9/3
Samtal med Odelya Kuperberg, Israel Aloni & dansare i GODLIKE
Vi börjar med att träffa koreograferna Odelya Kuperberg och Israel Aloni som kommer med minst en av sina fem dansare för att prata om deras arbete med dansföreställningen GODLIKE som är på turné i kyrkor runtom i Israel och Sverige.
GODLIKE spelas i Annedalskyrkan den 11 mars. DcV medlemmar betalar 100 kr per person. Biljett bokning görs via denna länk.

16/3
Samtal med Amanda Apetrea & Mica Sigourney
Koreografen Amanda Apetrea & Mica Sigourney, som är performance artist och drag queen, arbetar med en blandning av dansuttryck, komedi, satir späckad med fejkblod, smink, peruker och kostym. Verket iscensätter koreografernas dröm om en bättre värld sedd genom känslofyllda, queera transutopiska feministiska glasögon.

I’m a very understanding woman spelas på Atalante 15-16 mars. DcV medlemmar får rabatterat pris. Biljett bokning görs via denna länk.

23/3

Gunilla Jansson har skapat och koreograferat föreställningen EMBALLAGE som är en dansföreställning om identitet och yta. Det är en lek med vår självbild och hur vi prövar våra olika skal och testar vår framtoning i rörelse, attityd, klädsel och stil. Om att våga gå sin egen väg och samtidigt vara en i gruppen. Jean-Louis Huhta har gjort musiken och Gunilla dansar tillsammans med Lovisa Baldal, Luisa Denward, Gunilla Jansson och Hannah Karlsson.
Erbjudande till dig som vill se EMBALLAGE som spelas på 3:e Våningen 18, 19, 20, 23 mars. DcV medlemmar betalar endast 80 kr per biljett. (Ordinarie pris 160 kr) Biljetterna bokas på: bokning@3vaningen.se, eller via telefon 0702 – 72 17 71.

30/3
Samtal med Tova Gerge & Uri Turkenich
Dramaturgen Tova Gerge och koreografen Uri Turkenich har ett pågående arbete inspirerat av talk-shows, brechtiansk teater och religiösa praktiker. Tova och Uri undersöker sin vänskap och sina identiteter utifrån förutsättningen att alla människor kan bli främlingar inför sig själva och varandra. THERE IS NO OUTSIDE-TEXT presenteras på Skogen 29-31 mars.
Biljett bokning görst via denna länk. På Skogen lämnar du en donation efter föreställningen. Skogen har inte ett fast biljettpris.