RÖD Anna Wennerbeck och Anders Hagberg

Spelas på 3:e Våningen
7/10–23/10 2015

En av vår tids främsta konstnärer Louise Bourgeois visade 2010 bildsviten Mother and Child på Nordiska Akvarellmuseet. Utifrån dessa målningar har dansaren Anna Wennerbeck och musikern Anders Hagberg skapat dans- och musikföreställningen RÖD.

Louise Bourgeois betecknas av många som en av samtidens stora konstnärer. Med särskild betydelse för den feministiska konsten har hon präglat konstgenerationer världen över. Hennes teman är djupt mänskliga, hämtade från egna erfarenheter men samtidigt starkt allmängiltiga: mor, far, barn, kropp, sexualitet, relationer, liv och död. Med en stark drivkraft att uttrycka sig konstnärligt hela livet dog hon 2010, 98 år gammal.

RÖD är en reaktion, ett svar och ett samtal i musik och dans med Louise Bourgeois konstnärsskap som utgångspunkt. Mother and Child, som är en serie gouache-målningar, fokuserar kring födelsen och relationen mellan mor och barn. Uttrycksfullt och egensinnigt låter Anna Wennerbeck och Anders Hagberg målningarnas blödande röda penseldrag lägga grunden för ett koreografiskt och musikaliskt landskap. Sax, flöjt och slagverk möter suggestiva, böljande rörelser som ömsom talar, skriker och tiger tyst i en organisk och drömmande föreställning. Missa inte denna explosivt vackra scenupplevelse!

För mer information & bokning följ denna länk>

röd