Pop Up InQbator Skaraborg

* Startar i augusti 2015
* För personer med gedigen konstnärlig erfarenhet och entreprenörsambitioner

Pop Up InQbator är en fördjupande affärsutvecklingsinsats som syftar till att öka din verksamhets lönsamhet och stabilitet. Varje deltagare får en individuellt utvald affärsutvecklare, vars uppgift är att stärka både individen och entreprenörskapet. De personer som väljs ut som affärsutvecklare har personlig erfarenhet och kunskap från branschen, relevanta affärsnätverk och erfarenhet av att framgångsrikt driva företag. Du träffar din affärsutvecklare vid 5 tillfällen under hösten, på tider och platser ni tillsammans väljer.

Dessutom genomförs två matnyttiga öppna föreläsningar i Skövde som du är välkommen att gå på. Föreläsningarna utgör en fördjupning och ett komplement till de föreläsningar som ingått i projektet KNEP.

Föreläsning 1:
Att upptäcka och hantera maktstrukturer i din roll som konstnär/entreprenör
Under en heldag får du vägledning i hur det fungerar att vara ”företagare i normens skugga”? EDCS – resurscentrum för jämställdhetsutveckling – använder normkritik som ett av flera verktyg för att synliggöra och påverka företagandets villkor. Föreläsningen/workshopen ger en inblick i hur den enskilde företagaren kan möta strukturen – och skapa nya handlingsutrymmen.
Föreläsare: Kicki Borhammar, EDCS, processledare normkritisk organisationsutveckling, tidigare journalist.
12 oktober, dagtid, Gothia Science Park i Skövde.

Föreläsning 2:
Sveriges kulturpolitiska karta och konstens finansieringsmöjligheter idag
Hur ser den demokratiska styrningen av svensk kulturpolitik ut? Vilka myndigheter och organisationer finns och vem gör vad? Hur kan jag själv påverka min arbetsmarknad, kulturpolitiken eller de organisationer som arbetar för mina intressen? Var finns det möjlighet att söka finansiering för min konstnärliga verksamhet eller projektidéer?
Föreläsare: Thomas Gustafsson, GAC, improvisationsmusiker och verksamhetsutvecklare.
November, Göteborg

InQbator riktar sig till personer som är entreprenörer inom Kulturella Kreativa Näringar. Personen ska ha gedigen konstnärlig erfarenhet inom sitt område och vara i någon fas av entreprenörskapet: på gång att starta företag, driver företag eller vill utveckla innovativa idéer till säljbara koncept.
Plats för 8 deltagare.
Anmäl ditt intresse här: http://www.gac.se/inqbator/pop-up-26598394
Ange lösenord: Skövde

Projektägare är GAC, med ekonomiskt stöd av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen. I samarbete med EDCS.
Har du frågor kan du kontakta Annika Törnqvist, projektledare, på telefon 0704-241188 eller e-post annika@gac.se.