Öppen dansklass med SpinnUnga

Nu på tisdag 3 november bjuder vi in till en öppen klass med SpinnUnga på Frölunda Kulturhus i samband med vårt residens och arbete med koreografen Tanja Eloranta där.

Klassen är i nutida dans som leds av Anna Bergström.

 Kl 18.00-20.00 ses vi och dansar tillsammans i Lilla Studion och workshopen är öppen för dansintresserade personer mellan 13-25 år med och utan funktionsnedsättningar. Inga förkunskaper krävs och det är gratis att delta.

Varmt välkomna!

Om SpinnVäxa/SpinnUnga
Danskompaniet Spinn och Studieförbundet Bilda har 2015 fått pengar från Allmänna Arvsfonden för att jobba för allas rätt att dansa och ta plats på scen. Vi kallar detta arbete för SpinnVäxa och SpinnUnga. Genom SpinnVäxa / SpinnUnga vill vi tillgängliggöra dansen på ett sätt som tidigare inte varit möjlig och skapa en verksamhet tillgänglig för alla oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte. I detta samverkar vi med Fryshuset Göteborg och Kultur i Väst.

Om workshopen

I workshopen utgår vi från grupper där individer har olika fysiska förutsättningar och har en bas i Candoco Dance Companys och Danskompaniet Spinns filosofi om att ständigt utmana vem som kan dansa och vad dans är. Vi dansar och prövar olika övningar tillsammans, skapar själva och i mindre grupper. Det är viktigt att lyssna till den egna kroppen men också att utmanas till att jobba utifrån sin egen maximala kapacitet och förmåga. Arbetet syftar att ge personen verktyg och lärdom i att arbeta självständigt och som grupp, samt att förhålla sig till sin egen kropp, andra personer och rummet genom koreografi, improvisation och komposition. Här utgår vi även från Rudolf Von Labans principer om tid, kraft och rum.

spinn unga ws