Malin Zaki

Biografi:

Passionerad koreograf, sharp och on point, proffsig, konstnärlig och noga med detaljer. Erfaren ledare, lätt att jobba med, skapar god stämning och stärker gemenskapen hos alla medverkande. 1992 kom hon till New York och var först på Steps on Broadway  och studerade sedan på Alvin Ailey School Of Dance och på Broadway Dance Center, där hon även undervisade.

Malin dansade med Cecilia Martha’s Contemporary Jazz Company och blev medlem i The Hip Hop Technicians som uppträdde ett flertal gånger på Apollo Theater i Harlem. Hon har även jobbat och turnerat i USA med artister som Aretha Franklin, Crystal Waters och Xscape.

Malin är frilansande koreograf, danspedagog och showproducent/regissör. Hon driver bl.a produktionsbolaget Hernqvist & Zaki och ägnar sig åt många olika sorters showproduktioner.

Klassbeskrivning:

Malin har undervisat i över 25 år och i många länder. Genom åren har Malin skapat spännande och dynamiska dansklasser och utvecklat och sin egen stil där hon blandar Jazz, Street, Hip Hop, och Lyrical/Contemporary Jazz/hiphop. Hennes klasser handlar mycket om att bara dansa och hitta sitt sätt att gestalta rörelserna. Hon kommer att ge olika sorters kombinationer och skapa rum i dessa stilar för improvisation/freestyle där alla får plats att uttrycka sig, detta görs för att för att utveckla och utmana alla till nya rörelse, uttryck, hitta känsla för att kunna använda musiken på ett annorlunda sätt än man brukar. Det  kommer att förhoppningsvis även inspirera till att fortsätta lära sig nya stilar och koreografi. Malin uppmuntrar klassen att jobba på släppa sina hämningar och den prestige som man kan ibland ha som dansare som har specialiserat sig på ett område, man ger sig själv plats att uttrycka sig på ett annat sätt än man är van vid och öppnar upp för nya dans/rörelse/form möjligheter.