Kultur i Väst bjuder in till: Konferensen Kultur för alla? – Om tillgänglighet, interaktion och integritet

Programmet till konferensen Kultur för alla? – Om tillgänglighet, interaktion och integritet, börjar bli klart. Den 12 och 13 november träffas vi för att lyfta frågan vad vi kan göra för att fler ska ta del av och delta i det offentligt finansierade kulturlivet och hur vi ska kunna göra kulturen mer tillgänglig. Varmt välkommen!
Nya tillägg till programmet är bland andra Gunno Sandahl, chef för Film- och Liveavdelningen på Folkets Hus och Parker. Han kommer berätta om hur Folkets Hus och Parker arbetar med publiken lokalt och hur man väljer utbud. Ett exempel är projektet Exhibition on Screen, som är en metod som tar publiken bakom kulisserna för att upptäcka kreativiteten och tekniken bakom några stora konstverk och den historiska period den kommer från.
Torsdag den 12 november medverkar Folkteaterns konstnärliga ledare Frida Röhl i ett samtal tillsammans med Oliver Mantell från The Audience Agency i Storbritannien. Samtalet tar sin utgångspunkt i hur vi kan använda oss av digitalisering och statistik för att nå verklig förändring. Kan nya verktyg kring data och statistik leda till bättre beslut, eller leder det bara till att man satsar på säkra kort? Och hur mycket påverkas egentligen det konstnärliga innehållet av statistik och data?

Övriga medverkande är Christian Payne, Storbritannien, som pratar om digitala kommunikationsstrategier och Lise Korsgaard från Statens Museum for Kunst i Köpenhamn, som berättar om varför man väljer att digitalisera och tillgängliggöra 25 000 konstverk för allmänheten.
Moderator är Niels Righolt från Center for Kunst & Interkultur i Köpenhamn.

Observera att delar av konferensen hålls på engelska. Mer information och anmälan hittar ni på Kultur i Västs hemsida.

Konferensen Kultur för alla? – Om tillgänglighet, interaktion och integritet presenteras i samarbete mellan Kultur i Väst, RNM och Producentbyrån och finansieras av Västra Götalandsregionen och Statens kulturråd.

Observera att delar av konferensen hålls på engelska.

Kultur i Väst och Producentbyrån
Nils Wiklander och Dag Rosenqvist

För mer information och anmälan följ denna länk>

Fotograf: Dino Soldin

litenkonferensbild