DANSCENTRUM VÄST SÖKER VIKARIERANDE VERKSAMHETSLEDARE

Göteborg 2015-06-15

Danscentrum Väst (DcV) är en medlemsorganisation och del av riksorganisationen Danscentrum. Organisationen är till för dansare, koreografer och pedagoger och har i mer än tjugo år verkat för bättre förutsättningar för dansare och koreografer i VGR. DcV arbetar bland annat med rådgivning, förmedling av arbete/uppdrag, kompetensutveckling, marknadsföring, kollektivavtal, verksamhetsutveckling etc.

Danscentrum Väst bildades 1992. Våra medlemmar arbetar på lokal, regional, nationell och internationell nivå. De arbetar oftast med dans som scenkonst, men även med dans inom ett bredare spektra, med föreläsningar, film och workshops. Dansstilarna och uttrycken hos våra medlemmar spänner över hela dansfältet. Idag samlar DcV drygt 100 medlemmar.

 

DANSCENTRUM VÄST SÖKER VIKARIERANDE VERKSAMHETSLEDARE
Deltid, vikariat

Vi söker en självgående och strukturerad verksamhetsledare för Danscentrum Väst som vill arbeta för en förbättring av de professionella dansutövarnas arbets- och produktionsvillkor.
Tillgång till daglig träning, repetitionslokaler och kompetensutveckling är Danscentrum Västs kärnverksamhet. Lika viktigt är det att stärka den professionella fria dansen i den västra regionen genom att utveckla och stödja nätverket för dans på lokal, regional, nationell och internationell nivå.

Tjänsten innebär ett stimulerande, självständigt arbete med såväl strategiska som praktiska arbetsuppgifter. Arbetet innebär mycket möten samt resor både nationellt och internationellt såväl som arbete vissa kvällar och helger.

Vi söker dig som är positiv och initiativrik, har god organisations- och samarbetsförmåga och som tycker om att arbeta med människor. Du är social och en god nätverkare som redan idag besitter ett relevant nätverk. Du är driftig, kommunikativ och känner dig trygg vid representation och i förhandlingssituationer, men är samtidigt ödmjuk, diplomatisk och lyhörd.

Den person vi söker bör ha god insyn i dansvärlden, erfarenhet från tredje sektorn, samt vana att arbeta med en ideell, medlemsägd organisation. Personen bör också ha god kunskap om entreprenörskap för fria kulturarbetare. Eftersom tjänsten innehåller skrivande, såsom rapporter och ansökningshandlingar, bör sökande ha stor erfarenhet av och vara bra på att skriva.
Relevant högskoleutbildning eller liknade erfarenhet/kunskap krävs, gärna inom administration, projekt-, verksamhetsledning eller liknande. Mycket goda svenska och engelskkunskaper är ett krav liksom vana från stora projekt.

Tjänsten är ett vikariat på ca ett år då vår nuvarande verksamhetsledare går på föräldraledighet.

Arbetsplatsen är belägen på Ärlegatan 3 i Göteborg. Tillträde 12 oktober 2015 eller enligt överenskommelse.
Löneanspråk skall bifogas i ansökan. Senaste ansökningsdag: 17 augusti 2014.

För mer information om organisationen, besök vår hemsida: www.dcvast.se eller kontakta:
Helena Löfman, Verksamhetsledare: helena.lofman@danscentrum.se
Jeanette Langert, Ordförande: jeanettelangert@hotmail.com

Skicka din ansökan till:
Danscentrum Väst • Ärlegatan 3 • 414 57 Göteborg eller maila: helena.lofman@danscentrum.se

 

image