Danscentrum Sverige söker projektledare/kommunikatör

Danscentrum Sveriges kansli består i dagsläget av en verksamhetsledare på 75 %. Vi söker nu en projektledare/kommunikatör på 75 % av heltid. Arbetet är en 10 månaders visstidsanställning, med möjlighet till viss förlängning, och vi ser gärna att anställningen påbörjas snarast, helst redan under mars månad. Det går även att söka uppdraget på konsultbasis.

Anställningen/Uppdraget är kopplat till ett statligt krisstöd som ska underlätta för Danscentrums juridiska och enskilda medlemmar att fortsätta att vara producerande och yrkesverksamma inom scenkonstsektorn under och direkt efter pågående pandemi.

Bland arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

– stötta medlemsorganisationerna och de juridiska medlemmarna i förmedlings-, avtals- och arrangörsfrågor

– utveckla en underliggande hemsida med information riktad till köpare av Skapande skola-aktiviteter

– utveckla ett verktyg för långsiktig statistikhantering

– vidareutveckla mallar för arbetsmiljöarbete, avtal mm

– implementera ett centralt kommunikationsverktyg (TT eller MyNewsdesk)

Vi söker dig som är självgående, flexibel, strukturerad och initiativtagande. Du har goda språkkunskaper i både svenska och engelska och goda datorkunskaper (office, photoshop, wordpress, etc). Du har erfarenhet av att administrera arrangörs- och anställningskontrakt och redovisningar. Det är viktigt att du trivs med att ha många olika arbetsuppgifter/parallella projekt och har en förmåga att prioritera och ta beslut. Vi söker dig med positiv personlighet och högt driv. För att passa in i rollen tror vi att du har en utbildning inom scenkonstproduktion och/eller marknadsföring, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du även har erfarenhet från dansproduktion och erfarenhet av arbete med dans/scenkonst inom Skapande Skola.

Danscentrum erbjuder ett varierande arbete med en givande konstform. Arbetet leds av Danscentrum Sverige, baserat i Stockholm, men du kommer även att arbeta med verksamhetsledarna i de fyra regionala organisationerna så var du arbetar ifrån är flexibelt.

Vissa resor i landet ingår i tjänsten, beroende på restriktioner kopplade till pandemin.
Vi välkomnar alla sökanden och eftersträvar mångfald inom organisationen. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökans slutdatum. Sök innan 2021-03-10 till amy.fee@danscentrum.se. Bifoga kort personligt brev, CV och löneanspråk (eller offert).

Danscentrum Sverige följer avtal för administratörer, inom Svensk Scenkonst.
För frågor om tjänsten kontakta verksamhetsledare Amy Fee, mobil: 0722149159.