Bli Härryda kommuns kommunkoreograf!

Kultur i Väst och Härryda kommun utlyser nu KOKO kommunkoreograf 2020. Det är en unik möjlighet för en grupp danskonstnärer att få arbeta med danskonst i ett dansresidens, i en kommun, under ett helt år.

Residensets tema är möten. Mellan danskonstnärer och kommuninvånare, mellan dans och andra konstformer, mellan olika generationer. Vi vill också att invånarna ska få möta dans på nya platser. Det är särskilt viktigt att arbetet är inkluderande, generationsöverskridande och med social hållbarhet. I Härryda vill vi skapa ett communityprojekt där många olika grupper av invånare, oavsett ålder, kan vara delaktiga och mötas genom dans. Vi söker en grupp/danskonstnär som också är intresserad av att undersöka nya rum och sammanhang för danskonsten. Vår förhoppning är att det som händer under året kan hitta sätt att fortsätta även efter residensperioden.

I Härryda kommun finns ca 38 000 invånare och som KOKO-kommunkoreograf kommer du att arbeta i hela kommunen. I Mölnlycke, Landvetter och även i Hindås och Rävlanda finns kulturhus/bibliotek som blir nav för arbetet. Projektet kan också kopplas till andra aktuella teman i kommunen till exempel firandet av rösträtten och Agenda 2030.

<LÄS MER>