Allt du behöver veta om konstarterna

DANS – Förstår du vad jag inte säger?

Konsten, oavsett uttryck eller genre kan vara rolig, intressant, fräck, och innovativ. Ibland kan man förstå dess intentioner, ibland är intentionen att man inte ska förstå, ibland väcker konsten fler frågor än man hade innan. Kultur i Väst ger dig möjlighet att möta de samtida uttrycken i höst. Då anordnar vi fem utbildningsdagar i våra konstarter med inriktning mot viktiga frågor och det aktuella läget inom respektive konstart.

Denna inspirationsdag vänder sig till dig som är kulturpolitiker eller kulturtjänsteman med ansvar för allmänkulturella frågor i en kommun.
Du kommer att få träffa utövarna och du kommer att få uppleva konstarterna på ett direkt och nära sätt.

Vi har bjudit in Efva Lilja, en av landets mest betydande koreografer och en pionjär inom danskonsten. Hon utforskar dansen och dansens roll. Hon har ett stort kulturpolitiskt engagemang och hon både skriver och föreläser om konstens roll i samhället. Flera av hennes uppdrag har också direkt kulturpolitisk koppling, både inom EU och i Sverige. Under dansens inspirationsdag kommer Efva Lilja att prata om vilken roll den samtida danskonsten har i vår samtid, där passion och politik möts.

Dessutom har vi bjudit in Zerjon Abebe, en av grundarna av det framgångsrika streetdanskompaniet Twisted Feet Dance Company. Zerjon Abebe kommer att ge prov på olika dansstilar och danssteg i en miniworkshop.

För anmälan och mer information följ denna länk>

litenpolitikerkurs_front_1.jpeg