Susanna Caldegren Berggren

Biografi:
Jag har efter en lång karriär som dansare i GöteborgsOperans Danskompani sadlat om till danspedagog. Utbildad vid DOCH i Stockholm. 2012 startade jag Alter Era Dans. Se www.alterera.se. Jag har vikarierat som danspedagog på SvB skolan i Göteborg. Jobbar sedan 2016 som danspedagog i Kungsbacka Kulturskola. Sedan hösten 2014 har jag undervisat balett för Danslinjen och Musikallinjen på Balettakademien här i Göteborg och sen våren 2017 vikarierar jag som danslärare på Hulebäcks Estetiska gymnasium i Mölnlycke. Som person gillar jag att ge positiv energi och vara lyhörd inför de elever jag möter.

Klassbeskrivning:
Efter en hel karriär som dansare, både inom klassisk klassisk balett repertoar och modern nutida dans, har jag insett hur mycket den klassiska balettens träning ger dig som yrkesdansare. I min undervisning strävar jag efter att dansaren ska arbeta anatomiskt rätt och utefter sina förutsättningar. Dynamik och frasering är viktigt för rörelsens uttryck men även för att underlätta för kroppen anatomiskt och tekniskt. I min undervisning fokuserar jag på styrka, flöde och förlängning av kroppens uttryck. Lektionerna är traditionellt planerad med stångskola, övningar i center, allegron och diagonaler. Jag undervisar med energi och lust till dansen som uttryckssätt.