Susanna Caldegren Berggren

 

 

 

 

 

 

 

Biografi:

Biografi:
Susanna har efter en lång karriär som dansare i GöteborgsOperans Danskompani sadlat om till danspedagog, utbildad vid DOCH i Stockholm. Susanna har 2014-18 undervisat balett för Danslinjen och Musikallinjen på Balettakademien i Göteborg och har vikarierat som danslärare på Hulebäcks Estetiska gymnasium i Mölnlycke 2017-18. Sedan 2016 jobbar Susanna som fast anställd danspedagog i Kungsbacka Kulturskola. Sedan hösten 2018 som danslärare på Aranäsgymnasiet i Kungsbacka och sedan 2020 som danslärare i Uddevalla gymnasium Sinclair.

Susanna är licensierad yogalärare i Hathayoga och Yinyoga och har läst Mindfulness – teori och tillämpning vid Halmstad Högskola. Susanna läser nu till ämneslärare i dans vid Karlstad Universitet.

För mer info: Besök www.alterera.se

Klassbeskrivning:
Efter en hel karriär som dansare, både inom klassisk balett och modern nutida dans, har jag insett hur mycket den klassiska balettens träning ger dig som yrkesdansare. I min undervisning strävar jag efter att dansaren ska arbeta anatomiskt rätt och utefter sina förutsättningar. Dynamik och frasering är viktigt för rörelsens uttryck men även för att underlätta för kroppen anatomiskt och tekniskt. I min undervisning fokuserar jag på styrka, flöde och förlängning av kroppens uttryck. Lektionerna är traditionellt planerad med stångskola, övningar i center, allegron och diagonaler. Jag undervisar med energi och lust till dansen som uttryckssätt.