Monica Milocco

Biografi:

Monika Milocco är sedan januari 2017 konstnärlig chef på Regionteater Väst, Dans. Innan dess har hon varit dansare på GöteborgsOperan i över 20 år och var mellan 2012-2017 ansvarig för GöteborgsOperan Skapa/Dans.

Under sina år som dansare arbetade hon med många framstående koreografer och gjorde flera soloroller. Hon har även själv koreograferat, bland annat Marilyn Monroe, Jultradition och Rigoletto. I arbetet med Skapa/Dans så har hon bl.a. gjort Sagofoajéer, arbetade med Benke Rydman i samband med Eldfågeln och utbildat lärare i projektet Dansmakarna. Monika Milocco har även frilansat som både dansare och koreograf på bl.a. Malmö Opera och undervisat på yrkesutbildningar, för dansensembler med mera.

Mellan 2013-2019 hade hon även en adjunktstjänst på Högskolan för scen och musik där hon hade bl.a. musikalstudenterna och operastudenterna i dans. Hon var även med och byggde upp danslärarprogrammet som startade hösten 2016.

Monika Milocco är utbildad danspedagog på DOCH och har även en kandidat i idrottspedagogik på Umeå Universitet samt Mental träning på Skandinaviska ledarhögskolan.