Monica Milocco

Biografi:
Monika Milocco har varit dansare på GöteborgsOperan i över 20 år och var mellan 2012-2017 ansvarig för GöteborgsOperan Skapa/Dans.

Sedan januari 2017 är hon konstnärlig ledare på Regionteater Väst, Dans.

Under sina år som dansare arbetade hon med många framstående koreografer och gjorde flera soloroller. Hon har även själv koreograferat, bland annat Marilyn Monroe, Jultradition och Rigoletto. I arbetet med Skapa/Dans så har hon bl.a. gjort Sagofoajéer, arbetade med Benke Rydman i samband med Eldfågeln och utbildat lärare i projektet Dansmakarna.
Monika Milocco har även frilansat som både dansare och koreograf på bl.a. Malmö Opera och undervisat på yrkesutbildningar, för dansensembler med mera.

Sedan 2013 har hon även en adjunktstjänst på Högskolan för scen och musik där hon har bl.a. musikalstudenterna och operastudenterna i dans. Hon var även med och byggde upp danslärarprogrammet som startade hösten 2016.

Monika Milocco är utbildad danspedagog på DOCH och har även en kandidat i idrottspedagogik på Umeå Universitet samt Mental träning på Skandinaviska ledarhögskolan.