Rudina Hatipi

 

Utbildad vid Performing Arts School i Göteborg samt Drama Centre London. Arbetat med musikal, film, teater och dans i hela Skandinavien, samt i London. I urval:  West Side Story, Melodifestivalen, Jerry Springer The Opera, Idol UK, Adelen mm.

Klassbeskrivning

Börjar med uppvärmning som innehåller flow, teknik och styrka samt stretch som följer musiken på ett organiskt sätt. Vidare med teknik på golvet; och rörelser som varvas dynamiskt mellan release och kontroll. Avslutar med koreografi som varieras mellan Lyrisk, kommersiell och musikal jazz då jag själv har en varierad bakgrund på scenen.

I mina klasser är det viktigt att materialet ges bort helt och hållet till artisten, där artisten själv bestämmer vad den vill göra med den. Jag är med dansaren hela vägen, tycker om att interagera på ett individuellt plan, och älskar att se individen bakom tekniken. Det är viktigt för mig också att man har kul, dansar hela vägen igenom klassen, och anknyter till dansglädjen som är det allra viktigaste verktyget i lådan.