Audition Vadstena-Akademien

Under sommaren 2018 kommer Vadstena-Akademien att sätta upp en barockdansproduktion på Vadstena slott med dansare, sångare, och musiker. För dansarnas del påbörjas repetitionerna redan sommaren 2017. Som förberedelse för produktionen ges även en grundutbildning i barockdans genom två veckor med internationella lärare på Löftadalens folkhögskola i Halland.

Vi söker professionellt utbildade dansare med en god allround dansteknik, gärna med bakgrund i modern dans, jazz eller street. Barockdansen kräver framför allt starkt fotarbete, musikalitet, balans och koordination, men vi söker även dig som har kompetens inom akrobatik och mim. Intresse för att samarbeta med sångare och musiker i ett operasammanhang är en förutsättning. Erfarenhet av barockdans är bra, men inte ett krav. Medverkande dansare får två fria utbildningsveckor (helpension) samt ersättning i form av stipendium under repetitionsperioderna.
Vi söker nordiska dansare födda 1987 eller senare.
Koreograf: Karin Modigh
Biträdande koreograf: Lena Cederwall Broberg
Auditions kommer att äga rum i Malmö kl 11-17 den 19 mars och i Stockholm kl 10-15 den 25 mars.

TIDSPERIODER
24 juni – 1 juli 2017 – Grundutbildning i barockdans på Löftadalens Folkhögskola (värde 5000 kr)
9 juli – 15 juli 2017 – Grundutbildning i barockdans på Löftadalens Folkhögskola (värde 5000 kr)
18 juli – 27 juli 2017 – Repetitioner i Vadstena
15 juni – 15 augusti 2018 – Repetitioner samt spelperiod i Vadstena

Skicka din ansökan bestående av CV, kontaktuppgifter och motivering (max en halv A4) senast den 10 mars till apply[at]vadstena-akademien.org.