VARIAM, en trilogi under broar

English

Verket speglar människans längtan efter att få leva. I saknad av mänskliga rättigheter tvingas många människor att fly. Sibiri frågar sig vad som händer när människan blir flykting? Vad flyr hen till? Vad händer sen? Varför människan uppfattas som kriminell när börjar fly för sitt liv? Verket utgår från en resa som är komplicerad och farlig, orätt och kriminell.

Vem skriker, vem håller tyst?
Människan förbereder sig inför en lång resa. Måste släppa taget om stoltheten och framförallt om att bli rättvist behandlad på vägen.
Fastnar, hängandes mellan svart himmel och svart hav.
Hur ser vi som inte flyr på flyktingar? Kan vi förstå? Ska vi förstå? Vill vi förstå? eller är det lättare att blunda? Vem har rätt att uttrycka sin åsikt och på vilka grunder?

Vad händer när en hoppas på frihet men möter fångenskap?
Vad händer när en möts av fientlighet hos människor och system som saknar förståelse?
Då en står mellan valet att dö eller att agera kriminellt, har en då ett val?

Sibiri placerar sig på tre olika platser i Göteborg under tre olika tillfällen. De första två under hösten 2015 och det tredje under våren 2016. Vi möter platsen och människorna då vi aktivt placerar oss i ett limbo, likt den resa andra tvingats ta.

Tid och plats: Se hemsida eller Facebook eventet nedan för aktuell informaton
Kontakt www.golddiggerproductions.se

www.karolinkent.se
www.hannahtolf.com

Stödparter: Region Halland, Västra Götalands Regionen, Göteborgs Stads kulturförvaltning, Hourc residency, France, La Baguette Bleue, France

Photo: Stig- Magnus Thorsén

Variam