Utlysning för koreograf

Utlysning för koreograf Anoda Dans, Landstinget Dalarna i samarbete med Borlänge Kommun samt Luleå Tekniska Universitet söker en koreograf för ett kortare projekt i Borlänge under våren 2016.

Arbetet innebär ett samarbete med elever på universitetet för att skapa ett site-­‐specifikt publikt verk som presenteras under maj/juni i Borlänge. Formen för det kortare verket som skapas är upp till koreografen att utforma genom samarbetet.

Förutsättningar:
Att arbeta med en grupp musikstudenter i Borlänge under våren 2016. Arbetsperioden är ca 1 månad, inklusive egen förberedelse och inte nödvändigtvis i en fas. Vi söker en erfaren koreograf som har arbetat site-­‐specifikt, gärna med erfarenhet av att jobba med musiker och/eller amatörer. Projektet ska redovisas genom en publik visning.

Ansökan:
En kort presentation av koreografen. Ett kort förslag på vad projektet kan innehålla. Ett tidsförslag. Vi önskar korta ansökningar, cirka en A4 sida –däremot kan vi komma att kontakta ansökande för att diskutera idéer.

Koreografen behöver kunna fakturera för ersättning som uppgår till 50,000kr plus moms för uppdraget.

Deadline: 22 februari. Beslut meddelas 1 mars.
Ansökan till: emmy@sitesweden.se
Kontakta Emmy Astbury vid frågor -0738015314

Anoda Dans är ett regionalt utvecklingsprojekt med stöd från Kulturrådet för dans i Dalarna där Landstinget Dalarna, Scen Dans Konst samarbetar med SITE och kommuner i regionen för att ge olika möjligheter för att producera, delta och arrangera dans.

 

anoda_grafisklogo470