Utlysning av researchresidens 2016 i Bottna Gerlesborg

Centrum för scenisk rörelse och eget skapande utlyser researchresidens med fokus på undersökande arbete. Här får scenkonstnären möjlighet till fokuserat utforskande med eller utan inriktning på föreställning. Residenset arrangeras av Centrum för scenisk rörelse och eget skapande i samarbete med Gerlesborgsskolan och Kultur i Väst och finansieras av Gerlesborgsskolan, Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen och Tanums Kommun kultur och fritid.

Residenset erbjuder konstnären fördjupat arbete på en plats som inte är hemmaplan. Det ger tid för fokuserat arbete, reflektion, undersökande och utvecklande av det egna konstnärliga uttrycket. Residenset innehåller en veckas handledning av Michael Norlind. Michael är regissör, skådespelare, pedagog, handledare och arbetar bland annat på teaterlinjen på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv och Teaterhögskolan i Göteborg. Utifrån samtal och möten med dig skräddarsyr du vistelsen efter dina behov och förutsättningar.  En kväll under residensveckan sker ett offentligt konstnärssamtal på Gerlesborgskolan där du som konstnär ingår med ditt konstnärskap som fokus.
 .
Praktisk information
Residenset ligger vecka 39, 26-30 september, det andra vecka 41, 10-14 oktober och det tredje vecka 44, 31 oktober-4 november. Du söker den vecka som passar dig bäst.
 I samtal med Centrum för scenisk rörelse och eget skapande kan ankomst redan söndagen före start eventuellt anordnas. Platsen är Scenkonst Gerlesborg, i Bottna, i Tanums kommun.
Residenset är avsett för minst två personer men max fyra.  I residenset ingår en veckas boende med helpension, resor (inom Västra Götaland), arbetslokal, handledning och ett offentligt konstnärssamtal.
 .
Ansökan
Ansökan är öppen från och med den 1 april till den 15 maj.
 .
researchresidens bottna 1230x923