Universitetsadjunkt i rörelse/streetdans

Diarienummer: PAR 2017/431
Arbetsform: Tillsvidareanställning
Placering: Högskolan för scen och musik
Sista ansökningsdag: 2017-06-05

Högskolan för scen och musik (HSM) finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik och teater, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 200 anställda.

Ämnesbeskrivning
Ämnet rörelse/streetdans omfattar undervisning inom musikalprogrammet. Ämnet omfattar gruppundervisning i rörelse och undervisningen ska på ett långsiktigt och hållbart sätt förbereda studenternas fysik för dans och fysisk gestaltning. Utöver dessa klasser ska även undervisning ges i såväl streetdans som så kallade ”repertoarklasser” där studenterna förväntas arbeta med koreografi och sång samtidigt.

Tjänsten är placerad inom scenområdet.

Undervisningen bedrivs inom kandidatprogrammet i musikal.

Arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter utgörs av gruppundervisning i ämnena rörelse, streetdans och repertoarklasser

Det förekommer även administrativa arbetsuppgifter såsom arbete med kursguider, examinationer, betygsrapportering och utvärderingar.

Behörighet
Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 – 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs Universitetsegen anställningsordning.

För aktuell anställning krävs även:
– visad konstnärlig skicklighet inom ämnesområdet/ämnesområdena
– dokumenterad erfarenhet av undervisning på högskolenivå/motsvarande, inom både rörelse och streetdans

Bedömningsgrund
– dokumenterad konstnärlig skicklighet såsom professionell och rik erfarenhet inom ämnesområdet/ämnesområdena
– dokumenterad pedagogisk skicklighet såsom undervisning och handledning på högskolenivå eller motsvarande
– administrativ skicklighet och erfarenhet
– god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga

Meriterande är konstnärlig högskoleutbildning, dokumenterade erfarenheter som koreograf och streetdansinstruktör, dokumenterade kunskaper om hälsa, yoga, friskvård och fitness, samt goda kunskaper i musikalrepertoar.

Anställning
Tillsvidareanställning. Omfattning: 15% av heltid. Tillträde: 2017-07-01

Kontaktuppgifter för anställningen
Catharina Bergil, enhetschef: 031-7864102
Nina Norblad, universitetsadjunkt: 031-7864045
Magdalena Eldh, personaladministratör: 031-7864021

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast:2017-05-26. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten. Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.
Här ligger ansökningsblankett och info: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/Lediga_anstallningar-detaljsida/?id=559