THE DUO EXPERIENCE

-Missa inte chansen att anmäla dig till Helena Franzéns Workshop The Duo Experience-

Plats: Studio Oscar
Dag: Måndag-onsdag vecka 16.
Tid: 12.30-15.30
Kostnad: 900kr (betalas kontant till
Helena Franzén första dagen)

Anmäl dig senast den 10/4-15 på
DcVäst kontor.
Anmälan är bindande!
Max antal deltagare är 10 st,
-först till kvarn!
The Duo Experience
I workshopen kommer vi att undersöka relationen mellan två kroppar, om tiden och rummets förändring av en satt struktur.
Vi kommer att utgå ifrån ett längre duoarbete med ett specifikt rörelse material. I processen undersöker vi metoder i att fördjupa oss finna en förståelse för en satt komposition och struktur. Tillsammans orienterar vi oss i detta duomaterial för att också se dess möjlighet till en personlig tolkning och förändring.
Workshopen uppmanar till att fästa blicken på att ”alltid, redan vara här- Always already here”. Vi kommer att tillbringa värdefull tid tillsammans och ge full uppmärksamhet på vad det är att dansa tillsammans med någon. Nära.
”We will find ways to move time relationally as we create space, and move space as we create time”( Erin Manning).
Om Helena
Helena Franzén koreograf och dansare. I hennes arbete sätts den dansande, musikaliska kroppen i fokus. Fysiska funktioner, anatomiska strukturer och dynamiska förlopp är återkommande teman i hennes koreografiska arbete.
Efter utbildningen på Balettakademien i Stockholm och koreografutbildningen på Danshögskolan, har Helena Franzen varit verksam som koreograf och dansare i 25 år och har koreograferat över 70 verk.
Helena Franzén är hängiven sitt detaljerade rörelsespråk som är laddat med intrikata flöden, gränslösa variationer, explosivitet och poetisk närvaro. Hennes dansare äger alla en övertygad integritet och självklar närvaro. Kännetecknande för hennes arbetssätt är de rumsliga förutsättningarnas påverkan på koreografin, den täta dialogen med musiken som oftast är specialskriven samt de tekniskt drivna dansarna som alla är medskapare i arbetsprocessen.