Sök residens i Vitlycke 2016

Kultur i Väst i samarbete med Vitlycke Centre For the Performing Arts utlyser nu tre residens under 2016. Två residens är tre veckor långa och ett residens är två veckor långt.

I residensen ingår boende, stipendium för fyra personer och studio.
Studion är utrustad med teknik och det finns även möjlighet att få tid med tekniker enligt överenskommelse med Kultur i Väst.

Platsen är Vitlycke Centre for the Performing Arts, Tanumshede, Tanums kommun.

Vem kan söka

Alla som är verksamma danskonstnärer i Sverige söka Kultur i Västs residens. Den som söker är välkommen att förutom andra danskonstnärer även bjuda in medsökanden från andra konstformer eller områden, det kan vara ljussättare, kompositörer, dramaturger, musiker, skådespelare med flera. Medsökande behöver inte vara från Sverige.

Ansökan

Du ansöker senast 14 april via ett digitalt formulär som du hittar här.

I referensgruppen för urvalet ingår Kultur i Väst/Dans och två representanter från det fria danslivet.

I ansökan ska du skicka med länkar till tidigare verk och/eller repetitioner samt gärna en videoskiss på max 3 minuter, på det du/ni vill arbeta med under residenset, det kan vara rörelsematerial, samtal eller inspirationskällor.

Praktisk information

Residensperioderna är:

  • Vecka 23–25 (6–24 juni)
  • Vecka 38–39 (19–30 september)
  • Vecka 43–45 (24 oktober–11 november)

Du/ni söker den period som passar bäst, man kan söka flera perioder. En period är öronmärkt för sökande från Västra Götaland.

I residenset ingår boende, stipendium 7 650 kr/person för treveckorsresidens, 5 200 kr/person för två veckors residens, studio och ett möte med den lokala platsen och dess invånare. Det kan vara att anordna en workshop, en work-in-progress visning, ett konstnärssamtal eller liknande. Som stöd i att hitta en grupp eller en publik finns Vitlycke Centre for the Performing Arts.

Kultur i Väst bekostar inte resor utan de ingår i stipendiet. Egen bil rekommenderas eftersom det är svårt att nå Vitlycke via kollektivtrafik. Det är 3,5 km till närmaste tätort, Tanumshede.

Ni lagar er egen mat på plats, ett rymligt och fullt utrustat kök finns.

I residenset ingår stipendier för max fyra personer, men vill man vara fler kan man kontakta Francesco Scavetta på Vitlycke Centre for the Performing Arts och det innebär en extra kostnad för er för boende.

En utvärdering av residensets betydelse för gruppen sker senast en vecka efter avslutat residens. Utvärderingen e-postas till eyrun.thorhallsdottir@kulturivast.se

Läs här för mer information om Vitlycke Centre for the Performing Arts 

.

vitlycke_studio_liten