Skogen har bjudit in konstnärskollektivet Toisissa tiloissa (Other Spaces) från Helsingfors.

Other Spaces består av ett trettiotal personer som träffas varje vecka och arbetar med kroppsliga övningar och med att skapa händelser som gör att de kan få ”icke-mänskliga” erfarenheter.

Other Spaces samlar skådespelare, koreografer, filmregissörer, konstnärer, författare, drömmare m.fl. De har arbetat tillsammans under nio år och skapat flera deltagarbaserade föreställningar, däribland Raindeer Safari (2012). Vem som helst kan delta i deras aktiviteter eftersom Other Spaces strävar efter att upprätta en jämlik situation.

Sammankallande för gruppen är Esa Kirkkopelto, en filosof, konstnär och forskare som även arbetar som pjäsförfattare och teaterregissör. Han är lärare i konstnärlig forskning vid Teaterhögskolan i Helsingfors och ansvarig för den konstnärliga forskningen vid Sibelius-Akademin och Aalto Universitet.

Esa Kirkkopelto kommer till Göteborg tillsammans med Lauri Kontula, Kati Korosuo och Veera Turunen. Lauri har teaterbakgrund, Kati är koreograf och dansare, Vera är dramalärare och musiker.

I Göteborg kommer de bl. a. att hålla en workshop och genomföra verket Raindeer Safari samt ett större program under temat Panpsychic Sessions.

Språk: engelska

Begränsat antal platser anmäl dig via www.skogen.pm Den här informationen kommer snart att finnas där och bokningarna öppnas

Skogen tillämpar fri prissättning – det innebär att du ger en donation utifrån din förmåga.
23/4 – 24/4 2015

Workshop med Other Spaces

Other Spaces lär ut fysiska övningar som de arbetar med för att tillfälligt förändra vårt sätt att vara och uppfatta oss själva och vår omgivning. De kortaste övningarna varar några minuter och de längre tar flera timmar. Det är kroppsliga övningar med instruktioner som är så enkla ett vem som helst kan lära sig och göra dem.

Workshopen kommer att äga rum både inomhus och utomhus men börjar på Skogen, Masthuggsterrassen 3 i Göteborg. Inga förkunskaper eller särskilda erfarenheter krävs. Tider: kl.10-12 (lunch) 13-16. Anmäl dig om du vill vara med så skickar vi mer info.  (Du kan läsa mer HÄR)
25/4 2015

Raindeer Safari – deltagarbaserad performance – med Other Spaces

Vi får först lära oss hur renar tänker och agerar och sedan vara med och skapa en händelse där vi tillsammans uppsöker och förhåller oss till nya platser och situationer för att se saker ur nya perspektiv. Raindeer Safari kan ses som en kollektiv fältstudie och har tidigare genomförts i Finland, Italien, Danmark, Grekland och Skottland.

Raindeer Safari genomförs lördagen den 25 april med planerad start kl. 14.00. Föreställningen tar ca 5 timmar och börjar och slutar inomhus, vandringen utomhus pågår ca tre timmar.

Språk: engelska

Begränsat antal platser anmäl dig via www.skogen.pm