Shannon Mabra / Werta Houman

House / Hip House / Clubbing

Housemusiken kommer ursprungligen från Chicago och dansen beblandades med New York City street & club scene i början av 80-talet. Dansstilen är en blandning av olika dansstilar från NYC och Chicago.

Klassbeskrivning:

Vi kommer att gå igenom club- och partydances. Du får bekanta dig med grunderna i dans ”from the streets of New York”. Fokus under klasserna kommer ligga på smidighet, styrka och kroppskontroll. Förutom att få dansa och utveckla din stil kommer du även få ta del av hiphopens historia och coachernas erfarenheter.

Klasserna är väldigt energiska och vi arbetar intensivt. Du kommer få lära dig kombinerar alla olika element som tillsammans utgör ett jam. Mot slutet på varje träff sätter vi tillsammans ihop en kombination. Kreativiteten kommer att flöda och det är det som utgör en stor del av vad som är house / hip house / clubbing.

BIO:

Shannon ´Whichway Sha´ Mabra är en pionjär inom dansstilarna house och hiphop. Han är en del av Dance Fusion i New York City och en levande legend inom den internationella urbana dansscenen.

Werta ´Preemy´ Houman är en del av Dance Fusion Family. Hon tävlar i dans och har fått titeln Mother of the Swedish chapter of I.H.O.W. (International House Of Waacking).

Shannon och Werta undervisar workshops lokalt och internationellt genom Anatomic Jack & Dance Company.

 

Bär kläder och skor som du kan röra dig fritt i. Obs! Endast skor med ljus undersida

Lyssna gärna in er på den musiken som introduceras under klassens gång.