Riksteatern Väst söker scenkonstkonsulent

Riksteatern Väst är en av landets 21 regionala teaterföreningar och verkar som ett samverkansorgan för 31 lokala teaterföreningar och fem anslutna organisationer i hela Västra Götaland. Föreningen arbetar för en kontinuerlig utveckling och förnyelse med en tydlig roll att främja god scenkonst i regionen. En viktig del i detta är att väga samman samhälleliga perspektiv på scenkonstens funktioner med enskilda invånares och medlemmars intressen och behov.

Vad innebär tjänsten?
Som scenkonstkonsulent driver och utvecklar du samarbetet mellan arrangörer, producenter och kommuner inom scenkonsten. Arbetet innebär även att vara turnékoordinator för lokal scenkonstarrangörer. Du arrangerar utbudsdagar, bevakar scenkonstutbudet i regionen och är publikutvecklingsstöd till de lokala scenkonstarrangörerna.

Tjänsten innebär även administrativt arbete såsom rapportering till bland annat kulturrådet, Västra Götalandregionen samt projektansökningar. Du rapporterar till verksamhetsledaren på Riksteatern Väst och följer de prioriteringar som verksamhetsledningen och styrelsen beslutat.

Din bakgrund
Du bör ha en högskoleutbildning eller motsvarande inom kulturområdet och ha erfarenhet av arbete inom scenkonstområdet.

Du är en van administratör, strukturerad, samarbetsvillig och självgående. Du ska vara van arrangör av kurser, konferenser och utbudsdagar.

Det är önskvärt att ha erfarenhet av turnéläggning och att formulera projektansökningar. Du ska ha kunskap om kulturpolitik, vara väl insatt inom kulturområdet och utbudet inom regionen. Det är meriterande att ha erfarenhet av den ideella sektorn och även av näringslivet.

Övrigt
Tjänsten är en 80 % tjänst med placering i Göteborg. Den inleds med en sex månaders provanställning med avsikt att övergå till en tillsvidareanställning. Tillträde sker så snart som möjligt. Visst kvälls- och helgarbete kan förekomma. Resor ingår i tjänsten och du behöver ha körkort.

För mer information vänligen kontakta:
Johan Ahlsell,verksamhetsledare, (mob) 076-146 33 23, johan.ahlsell@riksteatern.se eller
Lars Halldén, personalspecialist, (tel) 08-531 994 04, lars.hallden@riksteatern.se.

Välkommen med din ansökan!
Mejla ditt personliga brev och din meritförteckning senast den 20 december till jobb@riksteatern.se.
Märk din ansökan i ämnesraden med ”Scenkonstkonsulent”. Ange i ditt mejl var du såg annonsen.

Julia Sundberg
Verksamhetsutvecklare Dans
Riksteatern 145 83 Norsborg
Tel: 08-531 99 429
Mobil: 070-346 24 35
Mejl: julia.sundberg@riksteatern.se
www.riksteatern.se

RIKSTEATERN – Scenkonst som sätter
Tankar och känslor i rörelse, för alla överallt.
Över 40.000 medlemmar skapar möjligheternas
Scen och öppnar mötesplatser i hela Sverige
riksteatern väst