PILLARS OF BLOOD

PILLARS OF BLOOD har som utgångspunkt tematiken logik sett ur perspektivet av Albert Camus’ pjäs Caligula. Vad händer om vi följer logikens röda tråd ut? Och hur logiska är vi egentligen – motsätts inte ord mot ord genom handling? Fyra aktörer gestaltar tolv karaktärer ur en imaginär Caligula som dikterar humor, drama och tragedi. Deras ända hopp är en förlösning ur evighetens korridorer av det möjliga till ögonblickets svärm av det omöjliga. Skiftande mellan former, man och kvinna, utspelas poetiska händelser i stark kontrast emot verklighetens begränsande möjligheter.

Verket har utvecklats under en intensiv period med residens på Akropoditi Dance Theater i Grekland, Region Teater Väst i Borås och Angereds Teater i Göteborg.

IRAQI BODIES utforskar kopplingen mellan rörelse och gest, mellan dans och fysisk teater. Deras artistiska praktik är djupt rotad i teori och metod av bl.a. Antonin Artuad, Jerzy Grotowski, Eugenio Ionesco, Samuel Beckett. Genom att låta kroppen tala om livets trauma och människans predikament önskar deras verk överskrida skillnader emellan oss för att istället skapa scener av en verklighet delad av alla. En poetisk verklighet där ljuset skymtar i livets djupaste mörker.

FÖRESTÄLLNINGSFAKTA:
Av: Anmar Taha
Medverkande: Lena Dahlén, Susan Goodarzi, Josephine Gray och Anmar Taha
Scenbild: Anmar Taha
Ljusdesign: Anmar Taha
Ljustekniker: Robert Lindblad
Produktion: Iraqi Bodies
Co-Produktion: Angereds Teater
Spelperiod: 9-12 mars 2016
Spelplats: Angereds Teater/Andra Stället, Triörgatan 1, 424 56 Angered
Längd: 60 min
Bokning: www.ticnet.se/031-330 50 65
www.iraqibodies.com
www.angeredsteater.se

Iraqi Bodies