OPEN CALL – residens Köttinspektionen

Residens för danskonstnärer Köttinspektionen Uppsala Juni 2021

Köttinspektionen är ett kulturhus beläget i Uppsala, och har funnits sedan 2014. I huset ryms tre verksamheter som turas om i lokalerna; dans, teater och konst.

Vi som driver Köttinspektionen Dans har sedan 2016 presenterat och upplåtit lokalen till en mängd konstnärliga praktiker, föreställningar och interventioner som på olika sätt experimenterar med dans och koreografi som konstform, politik, relation. Under perioden 1 juni – 13 juni 2021 erbjuds ett residens till dansare eller koreograf, enskild eller grupp, för att arbeta på Köttinspektionen. I slutet av perioden finns möjlighet att möta en publik i en öppen presentation eller föreställning, men det är inte ett krav.

Praktiskt

I residenset ingår
• tillgång till våra lokaler med befintlig teknik
• ett arvode/produktionsstöd på 20 000kr (exkl moms) •boende i Uppsala (lägenhet)
•reseersättning upp till 3000kr
• marknadsföring och publikvärd vid ev offentlig visning •hjälp av scentekniker vid ett tillfälle

Köttinspektionen har ett scenrum med begränsade tekniska resurser såsom ett enkelt teaterljus, ljudutrustning. Rummet har sviktande dansgolv samt gradäng som kan byggas upp. Dansmatta kan läggas in, om så önskas. Det finns ingen hustekniker.

Välkomna att skicka din ansökan senast den 1 mars 2021 till residens@kottinspektionen-dans.se innehållandes:

– Kontaktuppgifter
– Kort bio/cv (beskrivning av din konstnärliga praktik)
– Motivering/vad du/ni vill arbeta med på Köttinspektionen (max 1 A4) – Länk till hemsida eller länk till arbetsprov (endast via länk)

I urvalsprocessen kommer arbeten premieras som befinner sig i ett experimentellt skede, som introducerar nya bekantskaper till Köttinspektionen, och som passar lokalens förutsättningar.

IN ENGLISH (scroll down in the document)