Nya residens att söka!

 

Ansök senast 9 april!

 

Nu öppnar Rum för Dans för två sökbara residens med olika inriktning i juni i Varberg och Kungsbacka:

Varberg 4 – 15 juni:

Residenset görs i samarbete med Teater Halland och arbetslokaler finns i deras teaterhus i Varberg. Residenset är öppet för sökande som vill påbörja ett arbete, eller som befinner sig i en arbetsprocess.

I residenset ingår boende för 3 – 5 personer, samt ett arvode på 10 tkr per person på faktura. Blackbox 15 x 15 m med trägolv, dansmatta yta 14 x 8 m. Tillgång till viss teknik efter överenskommelse. Boende i Varberg i litet hus för gemensamt hushåll och 3 sovrum med plats för 3-5 personer. Resa till Varberg sker på egen bekostnad.

Kungsbacka 18 – 29 juni:

Residenset vänder sig till koreograf/ kompani som är i arbete med ett verk och som vill pröva sceniska eller tekniska idéer eller som arbetar mot en planerad premiär.

I residenset ingår tillgång till dansstudio med speglar, tillgång till Kungsbacka Teaters scen med befintlig teknik och visst stöd av teknik personal eft ök. Det ingår inte boende, men ett resestöd på 6000 kr samt ett produktionsstöd på 20 tkr som utbetalas mot faktura (F-skattsedel).

Så här söker du:

Alla som är professionellt verksamma danskonstnärer i Sverige kan söka.

Beskriv vad du vill arbeta med, och vilka som ska medverka i residenset. Skicka gärna med länk till tidigare arbeten eller material från pågående repetitioner.

Efter avslutat residens vill vi göra en utvärdering tillsammans med dig och att du också skriver en redogörelse för arbetet under residenset.

Vi vill ha din ansökan senast 9 april.

Maila din ansökan till: rumfordans@regionhalland.se

Har du frågor kontakta producent Marie Jönsson, marie.e.jonsson@regionhalland.se eller mobil/sms 0705 424531.

Läs mer om residensen här.

 

Övrig residensverksamhet

Rum för Dans är också en samarbetspart i skapandet av nya dansverk. Residensen är ett sätt att tillsammans med gästande koreografer och kompanier producera nya föreställningar utan att ha en egen fast ensemble.

Repetitioner och produktionsarbete med de nya verken sker i första hand på våra scener Falkhallen i Falkenberg och Kungsbacka Teater.

Rum för Dans har arbetat med två nivåer av residens:

Samproduktion med kompani som resulterar i föreställning

Work-in-progress-residens där vi erbjuder lokal/scen, teknisk support, viss producenthjälp och ekonomiskt stöd. Detta vänder sig till konstnärer/grupper som är i arbetsprocess och utan krav att arbetet skall resultera i en färdig föreställning.

Vi har tidigare samarbetat med Carmen Olsson, Cie CIDT, ilDance, Karolin Kent, Kenneth Kvarnström, Örjan Andersson, Helena Franzen, Iraqi bodies, We collective, Sebastian Lingserius, Oskar Frisk och flera andra.

Har du andra frågor om residens är du också välkommen att kontakta Marie Jönsson marie.e.jonsson@regionhalland.se

Läs mer om Rum för Dans här.