Nu är det dags att anmäla sitt intresse att delta på Dansmässa 2016 – nationell utbudsdag fredag 29 januari för den professionella dansen!

Den 29 januari 2016 kommer DcStockholm, liksom tidigare år, arrangera en dansmässa på Dieselverkstaden i Nacka. 

Även i år samlar vi utbudet för barn-, ungdoms- och vuxenproduktioner under en och samma dag. Det innebär att det under dagen finns möjlighet för er att visa utdrag på ca 10-12 min ur aktuella produktioner.

jenia_DSC1955För er som ansöker med flera olika produktioner eller med samma produktion för både skol- och vuxenpublik ber vi er att göra detta tydligt i ansökan. Tänk på att de produktioner ni väljer att anmäla ska ha möjlighet att turnera under såväl höst 2016 som vår 2017. Produktionen kan redan haft premiär eller ha det senare under våren. Dock ska den inte ha visats på Dansmässan tidigare.

Bifoga så mycket material som möjligt kring er produktion: utbudsblad med faktaruta (om ni har det klart) eller annan information om produktionen, eventuella recensioner, länk till youtube eller vimeo (hel föreställning, alternativt repetition om produktionen ej är klar, dvs ej enbart trailer och glöm inte ev lösenord) o.d. Maila allt material på en gång för att underlätta hanteringen vid urvalsprocessen! Glöm inte att ange vilken produktion, koreograf, målgrupp det gäller samt kontaktuppgifter

Maila till margreth.elfstrom@danscentrum.se

Deadline för anmälan är måndagen 19 oktober 2015.

En urvalsgrupp väljer sedan de produktioner som kommer att delta under dagen. Vår ambition är att vara klara med detta arbete i början av december.

jenia_DSC1871

Dansmässan har utvecklats till en branschmässa och i år, 2015, var antalet besökare cirka 300, dvs. fullsatt! Till dansmässan kommer besökare från hela landet däribland arrangörer, danskonsulenter, Riksteaterkonsulenter, kulturombud, kultursekreterare och teaterchefer. Dessutom kan ni som är utövare se och träffa varandra under Dansmässan. Även i år samarbetar vi med Riksteatern.

Ni kan även anmäla ert intresse att presentera er verksamhet i foajén. Tanken är att foajén ska vara en mötesplats under mässan för koreografer och grupper att komma i kontakt med arrangörer och andra intresserade. Utan kostnad får man en del av ett bord och kan ha med dator e d och informationsmaterial.

Har ni andra idéer om vad ni skulle vilja presentera under Dansmässan får ni gärna kontakta oss. Kanske går det att genomföra!

Frågor mailas till margreth.elfstrom@danscentrum.se

Välkommen med din ansökan!