Norður

english

11 oktober på Vitlycke – Centre for Performing Arts

Det är omöjligt att vara allt vi ska vara och att göra allt, och när vi försöker – misslyckandet vi är dömda till är varken intressant eller roligt. Att se hopplösheten i ansiktet, står en inför ett faktiskt val, kanske det enda valet som verkligen betyder något; vältra sig i förtvivlan eller våga ta språnget för ett väldigt annorlunda liv. För att ta vägen som avbryter allt, är det enda värdiga slutet, även om det är hopplöst.

Vem mer finns där ute?

(okänd)

Norður är en dansfilm och live dansinstallation som undersöker de yttre och inre landskap av vår existens och kommenterar de politiska och emotionella misslyckanden dagens kultur.

Norður är ett nordiskt tvärkonstnärligt samarbete mellan koreograferna, dansfilmskaparna och performance artisterna Karolin Kent (SE) och Sarah Armstrong (DK), visuell konstnär Baijie Curdt-Christiansen (DK), ljudkonstnär Tami Tamaki (SE) och kostymör Valeriya Olkhovas (DK).

Med stöd av: Västra Götalands Regionen, Göteborgs Dans & Teater Festival, Kulturkontakt nord, Lokstallet, MMF, Vitlycke – Center for Performing Arts och Kultur i Väst

Nor∂ur

Fotograf: Baijie Curdt-Christiansen