Matilda Lidberg – Touch me screen

28 mars­ – 10 april intar Matilda Lidberg Atalantes scenrum under residenset Ny Koreografi som avslutas med premiär den 8 april för verket Touch me Screen. Under residenset utforskar Matilda touch screen­språket: hur det ser ut och vad vi läser in i digitala gester och rörelser. Fokus ligger på hur vi påverkas av att svajpa, klicka, förstora, förminska, skrolla och skriva i skyddet av en skärm.

Matilda arbetar tillsammans med dj:n och producenten Ambition (Rasmus Sundqvist) som skapar ett ljudlandskap som utforskar skärningspunkten mellan rörelse och teknologi. Med dem finns också konstnären Hannah Delvert som skriver texter på teman om ensamhet och om att förlora sig bortom de snabba flödena vi bara scrollar förbi. Genom egna erfarenheter och reflektioner tar de sig an ämnet och de olika trådarna vävs till slut samman och blir verket Touch me screen som spelas på Atalante 8­-10 april.

Föreställningar:
 8 april 19:00
Kom och se på föreställningen Touch me screen, dansa och mingla på premiärfesten med musik av Rasmus Sundqvist/ dj Ambition!

9 april 19:00
Föreställningen följs av en uppläsning av konstnären Hannah Delvert

10 april 17:00
Föreställningen följs av ett artist talk med Matilda Lidberg om arbetet under residenset och processen bakom Touch me screen.

 

TOUCH ME SCREEN MATILDA LIDBERG