Malin Emmoth

Malin EmmothMalin är utbildad vid Balettakademien i Stockholm och vidare i Paris och New York där hon valde att nicha sig i stilarna House och Waacking. Hon är vinnare av Streetstar 2010 i Housedance och medlem i crewet Phat Jam JACKIES samt duon The jackies. Koreograferat och medverkat vid åtskilliga shower för scen och Tv i Sverige bla Melodifestivalen, Grammisgalan, Världensbarngalan och Urban connection festivalen samt artister som Jasmine Kara, Elliphant, Danny Saucedo, Hanna Lindblad, Carola, Linnea Henriksson m.fl
Arbetat vid Cabaret du Moulin Rouge i Paris och tillhör sedan år 2005 deras turneé ensemble som under åren uppträtt vid en mängd olika Teatrar, Tv shower och evenemang  i Usa, Asien, Latinamerika och runt om i Europa.

Klassbeskrivning: High heels – Vi jobbar med en klassisk showgirl teknik och enkla verktyg för att förstärka den feminina elegansen och hitta linjer och vinklar i kroppen. Klassen börjar med uppvärmning utan skor för att sen fortsätta med övningar på/över golvet i klackar. Vi tränar många olika typer av ” walks”, kombinationer samt en del snurrar och kickar för att hitta viktöverföring, balans och stil i dina klackar.

Waacking – Vi jobbar med grundläggande element och moment så som: arm and wrist rolls, posing, moves och  grooves men också stil och karaktär. På mina klasser står dansglädjen och det personliga uttrycket i fokus. Du får öva grunder och variationer av grunder  och ”dekorera” formen av rörelsen och dansen som du önskar.

Länkar: http://youtu.be/x2A2HNf4OAU
http://youtu.be/iWL_dC9gwfQ
http://youtu.be/ssq7Wv7OuGA
http://youtu.be/lSKtre4QPsY
http://youtu.be/RvYa9GsYlQs
http://youtu.be/CC9pUgKK2Hk
http://youtu.be/VXnPd-L9ATo