Liselotte Reivén

Biografi: Liselotte Reivén är utbildad inom STOTTpilates level 1 och har undervisat pilates i studio och gruppträning i ca 20 år. Hon är även danspedagog från Danshögskolan och manuell terapeut. Hon har en ständig nyfikenhet för varje persons individuella kroppsliga uttryck och fascineras starkt över kroppens egen förmåga att skapa balans. Ett stort intresse de senaste åren har varit fasciasystemet, och hon driver även workshops med fokus att förkroppsliga kunskapen om denna vävnad.

Kursbeskrivning: Pilates för dansare är en klass för både dig som jobbar professionellt som dansare/pedagog/koreograf och för dig som är ”mellan jobb” och vill hitta en träning som upprätthåller kroppens teknik och balans. Vi är alla olika men behovet av en balanserande träning, för att avlasta överarbetade områden och stärka de mer passiva, är ofta något en dansare söker. Genom pilatesträning utvecklar vi styrkan mellan djup och ytlig muskulatur, hittar smidighet och koordination och skapar en klass med fokus på att bygga neuromuskulär styrka utan att förlora rörligheten som en dansares kropp behöver.

Klassen innehåller i huvudsak träning på matta, ibland med sk props (mindre redskap). Vi jobbar oss från en genomgång av pilatesteknikens grunder, för att sedan utveckla övningarna till större utmaningar för styrka, koordination och smidighet. Du hittar själv din nivå bland de alternativ som ges och kan på så sätt anpassa klassen till dina egna behov.  Vi väver även in avspänning/meditation, flödande rörelser med hjälp av fascians egenskaper och kroppskännedom.

(foto: AnnaCarin Isaksson)