KORT PRESENTATION AV DANSALLIANSENS WORKSHOPS I AUGUSTI-SEPTEMBER 2015

MOVEMENT RESEARCH WORKSHOP med dansaren och koreografen Heidi Vierthaler rymmer bland annat idéer från hennes arbete med William Forsythe och från hennes egna koreografiska erfarenheter. Workshopen är utformad så att dansaren genom olika metoder kan söka och utveckla sin egen personliga rörelsevokabulär. Det finns ett starkt fokus på dynamik, timing och kroppslighet kring hennes handledning. Workshopen genomförs i samarbete med Dans i Nord, Luleå.

SOMMARTRÄNING – JIVAMUKTI YOGA med Eric Ernerstedt är en fysiskt utmanande och dynamisk yogaform, som inkluderar flödande asana-sekvenser, musik, mantran, meditation och filosofiska frågor. Rent praktiskt är en Jivamukti Yoga-klass en allsidig fysisk praktik, där deltagarna jobbar igenom hela kroppen. Klassernas uppbyggnad kan se olika ut från dag till dag, men det finns alltid en känsla av fullkomlighet med stående och sittande asanas (positioner), sidoböjningar, twistar och bakåtböjningar. Klassen avslutas med stilla avslappning och meditation. Arbetet sker på förmiddagen och ingår i Dansalliansens sommarträning i v. 32-33.

SOMMARTRÄNING – THE VISION med Ime Essien-Hessel är en individuellt coachande workshop under guidning av processarbete och Dansergia ®, det verbala och fysiska lösningsorienterade tillvägagångssätt för personlig utveckling. Workshopen följer inte en förutbestämd struktur utan skapar sig själv i ögonblicket med hänsyn till deltagarna. Träningen som erbjuds innan workshopen varje dag är både en uppvärmning för kroppen och en plats för tanken att fortsätta den process som inletts under workshopen dagen innan. Arbetet sker på eftermiddagen och ingår i Dansalliansens sommarträning i v.32

SOMMARTRÄNING – med Monica Milocco, mån-onsdag i v.33, Här erbjuds en senare träning på eftermiddagen för professionella dansare med möjlighet till fördjupning och coachning. Klasserna ges ca: 17.00-19.00. Arbetet sker på eftermiddagen och ingår i Dansalliansens sommarträning i v.33.
Mer info kommer inom kort.

INTO THE FIELDS med Jan Burkhardt kommer deltagarna bara använda dansstudion för att förbereda sina kroppar och sinnen för att sedan gå ut och utforska den urbana miljön. Genom en ständig förskjutning mellan dans och det vardagliga livet utvecklas våra kroppar till att ta in stadens olika energier, ljud och dofter. Vi lär oss se och uppskatta olika ytor och volymer samt känna rytmen i vår stadsmiljö. Frågan är när denna forskning övergår till en föreställning? Deltagarna bestämmer tillsammans med Jan, vilken riktning dagen kommer att ta.

ISADORA DUNCAN TEKNIK med Kathleen Quinlan och Lilly Zetterberg kommer att börja med golvarbete, som är inspirerad av det arbete som Isadora Duncan gjorde med sina elever i sin första skola i Grunewald, Tyskland 1905. I workshopen kommer deltagarna sedan få dansa delar ur den ursprungliga repertoaren av Isadora Duncan, 1902-1922. Kathleen kommer under veckan att tala om Isadoras principer kring dans, hennes teorier och drivkraft. Veckan avslutas med en öppen visning av Lilly Zetterberg som framför några av Isadoras originalkoreografier ackompanjerad av pianist. Workshopen genomförs i samarbete med Danscentrum Stockholm.

IMPROVISATION ON STAGE och Flying Low med David Zambrano. Flying Low – är en teknik som främst fokuserar på dansarens relation till golvet. Tekniken använder sig av enkla rörelsemönster som andning, hastighet och energi i hela kroppen för att aktivera förhållandet mellan center och kroppens leder. Workshopen inleds med att deltagarna ska improvisera solon och duetter i små grupper där de andra deltagarna är publik. Deltagarna kommer sedan uppmanas att bryta ner gamla vanor och att istället söka efter nya möjligheter. Förändring är viktigt och deltagarna kommer varje dag uppmanas att förändra sin rörelsevokabulär till något mer oprövat. Workshopen genomförs i samarbete med Danscentrum Stockholm.
Mer information finns i bifogade pdf:er
• Movement research workshop – med Heidi Vierthaler, 25-29/8 2014, Luleå
• Jivamukti yoga – med Eric Ernerstedt, 3-14/8, Stockholm
• The Vision – med Ime Essien Hessel, 3-7/8, Stockholm
• Sommarträning med Monica Milocco, 10-12/8, Stockholm
• Into the fields – med Jan Burkhardt, 17-21/8, Stockholm
• Isadora Duncan teknik – med Kathleen Quinlan och Lilly Zetterberg, 24-28/8, Stockholm
• Flying Low och Improvisation on stage – David Zambrano, 31/8-4, Stockholm

Sista svarsdatum är den 14 juni samt 3 augusti 2014
Dansarna anmäler sig med aktuellt CV och kort motivationsbrev till info@dansalliansen.se innan sista svarsdatum

FÖR MER INFORMATION KLICKA HÄR->

dansalliansen-webb53317bad9858e-160x120