Koreografitävlingen Skapa Dans (för de mellan 15-21år)

Ta chansen och var med i höstens stora koreografi tävling där alla dansstilar är välkomna! 19 september korar vi Skånes bästa koreografi på Skånes Dansteater.

För fjärde året i rad är Skåne med i den nationella koreografitävlingen Skapa Dans. Tävlingen består av regionala deltävlingar där de vinnande koreografierna möts i en riksfinal.

Diplom delas ut till alla och de som vinner får pris, resa och boende till Riksteatern i Hallunda utanför Stockholm för att delta i finalen 30-31 oktober.

I juryn sitter kända koreografer och danspersonligheter från hela Sverige. Tänk på att det är en koreografitävling där det koreografiska verket bedöms. Juryn tittar på hur du har arbetat med musiken, hur du använder rummet och rörelserna. Utförandet är såklart viktigt men inte avgörande, tonvikten ligger alltså inte på din dansteknik utan ALLA kan vara med oavsett dansbakgrund. Alla dansstilar är välkomna!

Scenen är ca 10 m bred x 10 m djup, har svart dansmatta och svart fond.
Varje grupp kommer att tilldelas en repetitionstid 19 september.
Tävlingen äger rum kl 18.00 och är öppen för allmänheten.

Regler:

  • Använd cd-skiva och/eller USB-minne med ljudfil. Förbered önskemål om mycket enkel ljussättning. Maxantal deltagare i en grupp är 6 personer.
  • Dansen ska vara minst 3 minuter och max 4 minuter och 30 sekunder.
  • OBS! Sista anmälningsdag är måndag 7 september. Vi kan inte ta emot ett obegränsat antal bidrag så först till kvarn gäller!
  • Ni som tävlar ska vara mellan 15-21 år och ha anknytning till eller vara skrivna i Skåne Län.

Anmälan:

Skicka e-post till dialog@skanesdansteater.se
skapa_dans_logo.jpg