KID-residens: Anna Nilsson, Jef Stevens och Laura Laboureur

Den 2 december 2019 påbörjar Anna Nilsson Konstnärsnämndens och Danscentrum Västs internationella residens.

Anna Nilsson, akrobat/dansare, har bjudit in den belgiske dansaren och skådespelaren Jef Stevens samt dansaren, vighetsartisten och sångerskan Laura Laboureur till Sverige och Göteborg för två veckors residens. Anna har en cirkusutbildning, men jobbar ofta som dansare. Tillsammans med Jef Stevens och Laura Laboureur kommer hon att göra en transdisciplinär undersökning som skall leda till en föreställning. Detta är en första labperiod inför en längre skapelseprocess nästa år. De kommer att arbeta runt frågor om vad det är som slår an strängen av medmänsklighet inom oss. Hur väcks empati som gör oss medvetna, gör oss känsliga, får oss att intimt förstå en annans känslor? Vi försöker alla att kategorisera och censurera vad vi ser och med vilket djup vi låter oss beröras.

Om Anna Nilsson 
2001‐2005 turnerade hon med  det belgiska nycirkuskompaniet Feria Musica som akrobat/dansare i Vertige du Papillon. Hon har även undervisat på cirkus- och dansgymnasiet i Gävle, varit anställd som dansare vid teaterkompaniet NT GENT. 2010 fick hennes föreställning I, Mistress & Wife pris i Young Talent of Circus in Europe.

2014 hade Anna premiär på föreställningen Expiry Date som fortfarande turnerar ﴾Modafe‐Seoul Contemporary Dance Festival, Syd‐Korea, Mime‐Festival, Barbican, London, Palais des beauxarts Charleroi, och planerad fram till maj 2020﴿. 2015 grundade Anna kompani Petri Dish som hon är konstnärlig ledare för tillsammans med Sara Lemaire.

Residenset genomförs i samarbete med Stora Teatern.