Expand – ta steget och skapa en dansföreställning för barn och unga

Är du nyfiken på att utveckla din dans med fokus på en föreställning för barn och unga? Arbetar du ensam eller i grupp? Vad har du för stil, uttryck och teknik – vi söker nya verk inom alla genrer.

Under en heldag den 6 december har du möjlighet att visa ett smakprov från en ny föreställning du vill göra. Vi varvar dansskisser om cirka 7 minuter med samtal och feedback. Vi erbjuder scen, enklare teknik, en moderator samt inbjudna gäster med gedigen erfarenhet om att spela för barn och unga samt provpublik.

Vi hoppas på en dag full av nya tankar, idéer och inspiration! Målet är att skapa aktuell danskonst för dagens barn och unga.

 

Praktisk information 

Datum: 6 december 2016
Plats: Frölunda Kulturhus
Ansökan: Du ansöker senast 30 september via ett digitalt formulär. Svar till de som antagits kommer 18 oktober. Formuläret finner du här>
Vem kan söka? Du som är danskonstnär och vill börja skapa dansverk för barn och unga.
Vilka krav ställs på föreställningen jag vill visa? Föreställningen behöver inte vara klar, men så pass tydlig och genomarbetad att du kan visa prov på ett kort utdrag på 7 minuter. OBS! I föreställningsform – ej muntlig redovisning!

 

Expand är ett samarbete mellan Kultur i Väst, Frölunda Kulturhus, kulturförvaltningen i Göteborg och Danscentrum Väst.

 

expand