Dansfokus vid havet – researchresidens i Bottna Gerlesborg 2015

Utlysning: Dansfokus vid havet – researchresidens i Bottna Gerlesborg 2015

Centrum för scenisk rörelse och eget skapande utlyser nu ett researchresidens med fokus på undersökande arbete. Här får danskonstnären möjlighet till fokuserat utforskande med eller utan inriktning på föreställning.

Residenset arrangeras av Centrum för scenisk rörelse och eget skapande i samarbete med Gerlesborgsskolan och Kultur i Väst och finansieras av Gerlesborgsskolan, Kultur i Väst och Tanums Kommun – kultur och fritid.

Residenset erbjuder konstnären fördjupat arbete på en plats som inte är hemmaplan. Det ger tid för fokuserat arbete, reflektion, undersökande och utvecklande av det egna konstnärliga uttrycket.

Residenset innehåller en veckas handledning av Michael Norlind. Michael är regissör, skådespelare, pedagog, handledare och arbetar bland annat på Teaterhögskola

n i Luleå. Utifrån samtal och möten med dig skräddarsyr du vistelsen efter dina behov och förutsättningar.

En kväll under residensveckan sker ett offentligt konstnärssamtal på Gerlesborgsskolan där du som konstnär ingår med ditt konstnärskap som fokus.

Praktisk information

Du har möjlighet att söka residens under tre perioder:
vecka 35 (24–28 augusti)
vecka 42 (12–16 oktober)
vecka 49 (30 november–4 december)

Du söker den vecka som passar dig bäst. I samtal med Centrum för scenisk rörelse och eg

et skapande kan ankomst redan söndagen före start eventuellt anordnas.

Platsen är Gerlesborgsskolan, i Bottna, i Tanums kommun. Residenset är avsett för minst två personer och max fyra personer. Huvudsökanden måste vara verksam i Västra Götaland, men kan bjuda in andra nationellt och internationellt.

I residenset ingår en veckas boende med helpension, resor (primärt inom Västra Götaland), arbetslokal, handledning och ett offentligt konstnärssamtal.

Att vistas på Gerlesborgsskolan är en upplevelse i sig i den vackra bohuslänska naturen. Skolans mångåriga erfarenhet av konstnärer präglar hela miljön.

En utvärdering av residensets betydelse för koreografen/gruppen sker i direkt anslutning till residensveckan.

Läs mer om Gerlesborgsskolan här.
Läs mer om Centrum för scenisk rörelse och eget skapande här.

Ansökan

Ansökan är öppen från och med den 1 april till den 3 maj 2015. Du anmäler dig via formuläret nedan. I ansökan ska du skicka med länkar till tidigare verk och/eller repetitioner samt gärna en videoskiss på max 3 min på det ni ska arbeta med under residenset. Videoskissen kan innehålla rörelsematerial, samtal eller inspirationskällor.

I referensgruppen för urvalet ingår Kultur i Väst/Dans och Centrum för scenisk rörelse och eget skapande. Innan slutgiltigt besked ges sker ett samtal mellan dig/er och Michael Norlind.

För mer information klicka på länken