Danscentrum Väst söker verksamhetskoordinator

Danscentrum Väst är en medlemsorganisation för fria professionella dansare och koreografer som är baserade i Västra Götaland. Danscentrum Väst (DC Väst) etablerades 1992 och är medlem i Dans-centrum (DC) som är den nationella sammanslutningen för DC Väst, DC Syd, DC Stockholm och DC Norr. Danscentrum arbetar ur ett nationellt perspektiv inom ramen för den strategi för att stärka den professionella dansen som antagits av Kulturrådet samt för att främja ökad spridning av dans som konstart och skapa goda produktionsvillkor för danskonsten i Sverige. Danscentrum är arbetsgivarorganisation för arbetsgivare inom den fria danskonsten och har därför slutit kollektivavtal med Teater-förbundet för våra juridiska medlemmar. Danscentrum erhåller ett arbetsförmedlande verksamhetsbidrag från Kulturrådet som fördelas till de regionala organisationerna.

ARBETSUPPGIFTER

Som Verksamhetskoordinator ingår du i föreningens gemensamma arbete tillsammans med styrelsen och Verksamhetsutvecklingschefen, för att utveckla föreningen till en stark organisation med hög relevans och betydelse för frilansande dansare och koreografer verksamma inom den professionella danskonsten i Västra Götaland och Sverige.

Som verksamhetskoordinator arbetar du utifrån DC Västs verksamhetsplan och mål. Du rapporterar till Verksamhetsutvecklingschefen.

Tjänsten innebär att du, tillsammans med styrelsen och verksamhetsutvecklingschef, arbetar med ekonomi, ansökningar och budgetering och uppföljning av projekt som drivs av DC Väst – både sådana som ingår i kärnverksamheten och övriga, ofta i samverkan med andra instanser.

Du har nära kontakt med DC Västs medlemmar och organiserar verksamheten med daglig träning och gästlärare.

Du deltar i för branschen viktiga mässor och utbudsdagar, vilket innebär resor nationellt och internationellt, samt arbete vissa helger och kvällar.

Du ansvarar för samordning av delar av verksamheten, kommunikation och information om verksamheten, handhar medlemskap samt genomför och ansvarar för arbetsuppgifter delegerade av Verksamhetsutvecklingschefen.

KVALIFIKATIONER

* Intyg och referenser som visar på god förmåga att leda och genomföra projekt av hög kvalitet inom scenkonst/ dans/kultursektor.

* Du är uppdaterad på vad som händer inom dansvärlden/scenkonstområdet både i Sverige och inter-nationellt och du har ett brett nätverk.

* Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha drivit egna projekt inom kulturområdet och förstår hur konstnärliga processer fungerar.

* Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med en medlemsstyrd kulturorganisation.

* Du har god inblick i den offentliga kulturpolitiken på kommunal, regional och statlig nivå.

* Du har god kännedom om bidragssystemen.

* Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du bör ha förmåga att planera, genomföra och följa upp projekt av varierande storlek och karaktär.

Du bör vara strukturerad och kunna organisera och prioritera på ett effektivt sätt.

Du är målinriktad och en driven person.

En viktig egenskap hos dig är att du är en bra kommunikatör med förmåga att lyssna och har lätt att samarbeta med andra.

Det är viktigt att du som person blir stimulerad av att arbeta i förändring, att du har viljan att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt.

UTBILDNING

Akademisk utbildning inom scenkonstområdet som producent, projektledare eller administratör av kultur, gärna med internationell inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

KUNSKAPER

Goda kunskaper i bild- och texthantering. Kunskaper kring hantering av sociala medier. Erfarenhet av Word Press-baserad webbhantering. Mycket goda kunskaper inom administration och kommunikation. Vi ser gärna att du talar flera språk än svenska och engelska.

ERFARENHET INOM SCENKONST/ DANS

Minst 3 års erfarenhet av kvalificerat samordningsarbete = Nödvändigt.

Erfarenhet av att ha arbetat som projektledare = Nödvändigt.

Erfarenhet av att ha arbetat med ansökningar, rapporteringar och redovisningar = Nödvändigt.

Erfarenhet av att ha arbetat i internationell miljö = Önskvärt.

ÖVRIGT

Tjänstegrad: Förhandlingsbart dock max 70% – minst 50%

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning i 6 månader.

Lön: Månadslön enligt överenskommelse.

Övrigt: Tjänsten är placerad i Göteborg med kontor på Ärlegatan 3.

I tjänsten ingår arbete vissa kvällar och helger.

Tillträde: 2019-01-14

Ansökan: Skriftlig ansökan i form av personligt brev, CV och Utbildningsbevis mailas till: Jeanette Langert (ordförande Danscentrum Väst) jeanettelangert@hotmail.com

Sista ansökningsdag 15 november 2018!

Frågor om anställningen besvaras av: Jeanette Langert (ordförande Danscentrum Väst) jeanettelangert@hotmail.com

För mer information om nuvarande organisation se hemsida www.dcvast.se och verksamhetsplan.