Danscentrum Väst söker Verksamhetskoordinator

Danscentrum Väst är en medlemsorganisation för fria professionella dansare och koreografer som är baserade i Västra Götaland. Danscentrum Väst (DC Väst) etablerades 1992 och är medlem i Danscentrum (DC) som är den nationella sammanslutningen för DC Väst, DC Syd, DC Stockholm och DC Norr. Danscentrum arbetar ur ett nationellt perspektiv inom ramen för den strategi för att stärka den professionella dansen som antagits av Kulturrådet samt för att främja ökad spridning av dans som konstart och skapa goda produktionsvillkor för danskonsten i Sverige. Danscentrum är arbetsgivarorganisation för arbetsgivare inom den fria danskonsten och har därför slutit kollektivavtal med Teaterförbundet för våra juridiska medlemmar. Danscentrum erhåller ett arbetsförmedlande verksamhetsbidrag från Kulturrådet som fördelas till de regionala organisationerna.

ARBETSUPPGIFTER
Som Verksamhetskoordinator arbetar du i ett team med styrelsen, AU och Verksamhetsutvecklingschefen, för att utveckla föreningen till en stark organisation med hög relevans och betydelse för frilansande dansare och koreografer verksamma inom den professionella danskonsten i Västra Götaland och Sverige.

Du har ett operativt ansvar för verksamheten och arbetar utifrån DC Västs verksamhetsplan och mål. Du rapporterar till DC Västs styrelse och Verksamhetsutvecklingschefen. Du kommer att ansvara för planering, genomförande och uppföljning av en rad av DC Västs kärnverksamhet och projekt. I tjänsten innebär att du, tillsammans med styrelsen och verksamhetsutvecklingschef, arbetar med ekonomi, ansökningar och budgetering av nya projektidéer. Du har nära kontakt med DC Västs medlemmar och samarbetsparter. Du bevakar och deltar i för branschen viktiga mässor och utbudsdagar, vilket innebär resor nationellt och internationellt. Du förbereder styrelsen med relevanta dokument inför styrelsemöten samt rapporterar verksamheten. Du arbetar operativt för att DC Väst ska finnas representerad i strategiska kulturpolitiska sammanhang/nätverk/organisationer.

KVALIFIKATIONER

  • Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med en medlemsstyrd kulturorganisation.
  • Intyg och referenser som visar på god förmåga att genomföra operativa arbeten av hög kvalitet inom scenkonst/ dans.
  • Dokumenterad erfarenhet av projektledning inom scenkonst/dans/kultursektorn.
  • Du är uppdaterad på vad som händer inom dansvärlden/scenkonstområdet både i Sverige och internationellt och du har ett dokumenterat brett nätverk.
  • Det är meriterat om du har erfarenhet av att ha drivit egna projekt inom kulturområdet och förstår hur konstnärliga processer fungerar.
  • God inblick i den offentliga kulturpolitiken på kommunal, regional och statlig nivå.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Du bör vara strukturerad och kunna organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du är målinriktad och en driven person. En viktig egenskap hos dig är att du är en bra kommunikatör med förmåga att lyssna och har lätt att samarbeta med andra.

KRAVPROFIL
Utbildning: Akademisk utbildning inom scenkonstområdet som producent eller projektledare, gärna med internationell inriktning.

KUNSKAPER
Vi ser gärna att du talar flera språk utöver att behärska svenska och engelska i tal och skrift.
Goda kunskaper i bild- och texthantering. Kunskaper kring hantering av sociala medier.
Erfarenhet av WordPress-baserad webbhantering. Goda kunskaper inom administration och kommunikation.

ERFARENHET INOM SCENKONST/ DANS
Minst 3 års erfarenhet av kvalificerat operativt arbete = Nödvändigt.
Erfarenhet av att ha arbetat som projektledare = Nödvändigt.
Erfarenhet av att ha arbetat med ansökningar, rapporteringar och redovisningar = Nödvändigt.
Erfarenhet av att ha arbetat i internationell miljö = Önskvärt.

ÖVRIGT
Tjänstegrad: Förhandlingsbart dock max 75 %.
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning i 6 månader.
Lön: Månadslön enligt överenskommelse.
Övrigt: Tjänsten är placerad i Göteborg med kontor på Ärlegatan 3.
I tjänsten ingår arbete vissa kvällar och helger.

Ansökan: Skriftlig ansökan i form av personligt brev, CV och Utbildningsbevis mailas till: Jeanette Langert (ordförande Danscentrum Väst) jeanette.langert[at]danscentrum.se

Sista ansökningsdag 21 februari 2018
Frågor om anställningen besvaras av: Jeanette Langert (ordförande Danscentrum Väst) jeanette.langert[at]danscentrum.se
För mer information om nuvarande organisation se hemsida www.dcvast.se och verksamhetsplan.