Camilla Ekelöf

Foto: Mats Bäcker

Biografi: Camilla Ekelöf är utbildad vid Danshögskolan, nuvarande Dans- och cirkushögskolan-DOCH, i Stockholm, samt i New

York, där hon arbetade som dansare under flera år.  Under 7 år var hon konstnärlig ledare och koreograf för Regionteater Väst i Borås. Hon driver sin konstnärliga praktik i projektform sedan 25 år tillbaka.

Hennes verk har spelats på teatrar i Sverige, Norge, Ryssland, Tyskland, England, Kenya och Tanzania. Camillakoreograferar ävenför musikteater, teater och opera. Hon har arbetat på institutioner som Stockholms Stadsteater, GöteborgsOperan, Borås Stadsteater, Helsingborgs Stadsteater, Malmö Opera, Teater Halland, Angereds teater, Folkteatern och Vasa Stadsteater i Finland m fl.

Hon har samarbetat med den Östra Afrikanska dansscenen under 19 år. 2010 startade hondanskompaniet DDI-Dar es Salaam Dance International i Tanzania. Vidare har Camilla varit kursledare för College Året på DOCH, repetitör/koreografassistent på Skånes Dansteater, undervisat och koreograferat för Balettakademien i Stockholm och i Göteborg samt på Iwanson i München. Hon är anlitad som gästlärare, coach och mentor i koreografi i Sverige och utomlands.

Hon är konstnärlig rådgivare för Balettakademien i Göteborg.

Camilla Ekelöf har studerat en master i fysisk gestaltning/Contemporary Performative Art på Högskolan för scen och musik i Göteborg och är ordförande i arbetsgruppen för dans på Konstnärsnämnden.

Är aktuell med Stolthet och Fördom på Teater Halland och med egen produktion På era Platser.

Klassbeskrivning: Camilla rör sig mellan den klassiska balettens linjer och former in i den nutida dansens flow med inslag av streetdance och golv material. Hon hämtar inspiration ifrån moderna tekniker som Limon och jazztekniker som Lynn Simonsons och Max Stone. En traditionell danslektion med uppvärmning, diagonal och kombination med koreografisk touch.