Armkroksresor – nu erbjuds fria utövare att resa ut i världen tillsammans med Kultur i Väst!

Nu lanserar Kultur i Väst armkroksresor med inriktning mot de fria utövarna i Västra Götalandsregionen. Det kan handla om en resa till en festival, biennal, mässa eller något annat. En armkroksresa är en chans till ny kunskap och internationella kontakter. Syftet med resorna är att få en gemensam kartbild, lära känna en situation, en miljö och göra en gemensam omvärldsbevakning.

Du som söker finns inom konstartsområdena dans, konst, musik, litteratur, film, arkitektur eller teater. I resan ingår att du omvärldsbevakar och delar med dig av dina kunskaper till kollegor i branschen. Den vanligaste formen för återrapportering är att skriva en artikel, men prata med respektive konsulent så kommer ni överens om en form som passar er båda. Det är viktigt att texten skrivs på ett sådant sätt att den kan publiceras på Kultur i Västs hemsida och i nyhetsbrev. Du får skrivstöd och feedback under processen. Din artikel ska lämnas in två veckor efter hemkomst.

Ansökan
Du kan söka till en eller flera resor. Du söker genom att fylla i ett digitalt ansökningsformulär per resa. Länk till formulär finns under respektive resa på Kultur i Västs hemsida.
Blir du antagen, utformar du din resa tillsammans med Kultur i Väst. Kanske finns det personer eller organisationer, utöver det officiella programmet, som du vill möta? Du kommer få mer information om övrigt för- och efterarbete kring resan.

Det här ingår i resan
Resan, även lokala resor, boende samt eventuella konferens- festival- och inträdesavgifter. Traktamente ingår inte.

Du kan läsa mer om Kultur i Västs armkroksresor här.

armkroksresor