Ansök till SCENKONSTDAGAR FÖR BARN OCH UNGA

Inbjudan intresseanmälan för producenter till:
SCENKONSTDAGAR FÖR BARN OCH UNGA
9, 10 och 11 oktober SKÅNE 2018

Scenkonstdagarna i Skåne

Årets scenkonstdagar i Skåne äger rum i Hässleholm i olika lokaler. Under tre dagar visas ca 24 hela föreställningar och det spelas två parallellt. I allra möjligaste mån ordnar vi även barnpublik som ser föreställningen tillsammans med våra tillresta kulturombud.  Den 9 oktober visas produktioner för målgruppen 1- 5 år ca, 10 oktober målgrupp 6- 10 år och till sist den 11 oktober produktioner för åldern 11- 15 år samt även gymnasieproduktioner.

Föreställning och urval

För att en föreställning skall bli aktuell för scenkonstdagarna, får den tidigare inte ha visats i sin helhet vid någon utbudsdag i Skåne. Den ska även vara tillgänglig för turné under säsongen 2018/19.

Se till att ha uppdaterad och fyllig information på www.scenkonstportalen.se.
Har produktionen ni vill visa upp redan haft premiär, ber vi er sända oss en länk, med ett utdrag ur eller hela föreställningen. För er grupper som inte är skånska kontakta gärna Riksteatern Skåne om ni är i Skåne och spelar, för möjlighet att se föreställningen. Riksteatern Skåne har även en referensgrupp för scenkonstdagarna bestående av ca 10 kultursamordnare och andra arrangörer inom scenkonst barn och unga. 

Producentmässa

Liksom tidigare kommer vi även att ha en ”producentmässa”, där de grupper som vill kan presentera sig. I teaterfoajén i Hässleholm Kulturhus kommer att ges möjlighet att ha ett bord och sprida sin information och knyta kontakter med vår tillresande publik av teaterombud. Tiderna kommer vara på morgonen innan första föreställning samt vid eftermiddagsfikan.

Deadline för anmälan 4 april!
Senast den 4 april behöver vi ha era uppgifter för att ni ska kunna finnas med i vårt urval.

Här är länken för anmälan: ANMÄLAN

Se vår hemsida www.skane.riksteatern.se under fliken ”Barn och unga” för mer info!