Aktuellt

Sommarstängt

1-31 juli har vi sommarstängt på kontoret. Om du vill kunna använda studion behöver du därför ha hämtat ut nycklar innan dess och ha en fungerande inloggning. Om du behöver något av detta finns Marcella på plats tom 30 juni. Kontoret kan nås i den mån det är bemannat på vast[at]danscentrum.se och 0725 36 76 66. Marcella jobbar 50% juni ut.

Trevlig sommar!

scenkonst-gerlesborg

Research-residens hos Scenkonst Gerlesborg

Residensen kan sökas av alla typer av scenkonstnärer och har fokus på undersökande arbete. Här får du möjlighet till fokuserat utforskande med eller utan inriktning på föreställning. Residensen arrangeras av Scenkonst Gerlesborg med stöd av Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen och Tanums kommun, kultur och fritid. LÄS MER

DcV logga (2)

Konstnärsnämndens Internationella Dansresidens (KID) på Danscentrum

DC Väst är värd för Heidi Vierthaler som kommer att arbeta tillsammans med Luca Cacitti, Shay Parthush och Pauline Torzuoli och därutöver bjuda in tre regionalt baserade dansare för att arbete tillsammans med dem i deras research-process. Det utgår lön för 30 timmars arbete. Den som är intresserad av att arbeta med Heidi Vierthaler skall delta i workshopen 15-17 september som även är en audition för det fortsatta arbetet under KID-residenset. Arbetet kommer att äga rum 18-29/9. Den 29/9 visas delar av processen på Cinnober Teater.

Du anmäler dig och hittar mer information om Stream-Flow Workshop på Kulturakademin Trappan.

DcV logga (2)

Sommarresidens 2017

Följande medlemmar har beviljats sommarresidens 2017: Nilla Björkman, Anna Bergström, Marcella Quinchavíl Stéen, Alexandra Wingate, Love Hellgren, Joanna Asia Domanska, Minna Elif Wendin, Felix Skalberg, Maria Berndtsson, Moa Sobelius, Liza Penkova samt Kompani Baldal & Kivimäki. LÄS MER

atalante_logo_namn_svart

Samtal Dans

Den 9 maj 2017 anordnade Atalante en samtalskväll om dans, med fokus på den västsvenska dansens signum och historia. Här är en dokumentation av samtalet så att även den som inte var där kan ta del av det.

– Hur har danskonsten i Västsverige sett ut under dessa 30 år? Hur har den formats och vad har det blivit för olika slags dans?
– Har danskonsten i Västsverige några särpräglade och typiska uttryck?
– Hur ser danskonsten i Västsverige ut just nu och åt vilket håll pekar det i framtiden?
– Var kommer inspirationen ifrån?

DcV logga (2)

Höstterminens Workshops

Följande fyra workshops kommer att äga rum hos Danscentrum Väst under höstterminen. De arrangeras i samarbete med Dansalliansen och Kulturakademin Trappan.

Malaya (1-3 september).

Heidi Vierthaler, Luca Cacitti & Shay Parthush – Stream-Flow Workshop och audition för dansare som vill delta i Heidi Vierthalers KID-residens (15-17 september).

Wendy Houston – Moving Talking and Making Things Up (30 september-2 oktober).

Ana Laguna – Mats Ek-repertoar (23-28 oktober).

Samtliga wokshops är kostnadsfria. Anmälan sker via Kulturakademin Trappan.

trappans

dansalliansen 2

DcV logga (2)

Bron-rapporten

Rapport Bron 2017
I länken hittar du den fullständiga rapporten för projektet Bron.

Syftet med projektet Bron var att skapa gemensam kunskap kring arrangörernas och producenterna villkor, som på sikt kan leda till långsiktiga relation och fler speltillfällen i regionen. LÄS MER