Aktuellt

Har du en föreställning du vill sälja?

DcV medverkar på utbudsdagar för att sprida information om föreställningar som medlemmar vill sälja till arrangörer. Medlemmar uppmanas att skicka utbudsblad för turnébara föreställningar till anders.carlsson@danscentrum.se.

Lägg gärna upp information om de föreställningar du vill sälja i Scenkonstportalen och ha med länken dit i utbudsblad och vid kontakt med potentiella arrangörer.

Om föreställningen finns med i Kulturkatalogen Väst eller Kulturterminen så är det givetvis bra med länkar dit också. Detsamma gäller trailers som en kan se.

Danscentrum Väst medverkar 2017 vid följande utbudsdagar med informationsbord och finns på plats för att knyta kontakter som kan leda till speltillfällen för våra medlemmar:

 

Dansmässan

Danscentrum Stockholm arrangerar Dansmässan 27 januari. Här kan både föreställningar för barn och vuxna presenteras.

 

Scenkonstdagarna Väst

Riksteatern Väst arrangerar Scenkonstdagarna Väst i Borås 25-26 februari. Det görs i samarbete med Danscentrum Väst, Teatercentrum Väst och Musikcentrum Väst. DcV medlemmar kan delta kostnadsfritt i mässdelen av Scenkonstdagarna. Riksteaterns föreningar arrangerar huvudsakligen för en vuxen publik.

 

Scenkonstdagar Barn & Unga

Kultur i Väst arrangerar Scenkonstdagar Barn & Unga 5-6 april

 

En Scen kväll

Göteborgs Stad arrangerar En Scen kväll i september. Det görs i samarbete med Danscentrum Väst, Teatercentrum Väst, Musikcentrum Väst och Högskolan för Scen och Musik (HSM).

Under två dagar, på HSM, presenteras utdrag ur föreställningar som är med i Kulturterminen, Göteborgs stads utbudskatalog. Målgruppen är kulturombud som köper in och arrangerar program för barn och unga.

Fysisk Introduktion med Fotis Nikolaou

När: Fredag, 27 jan 2017, kl.14.00-15.30

Var: Danscentrum Väst, Ärlegården

Möt koreografen till Elektra, Fotis Nikolaou, och få en fysisk introduktion av verket. Här har du chansen att testa på det arbete som lett till Elektra, som du kan se på Göteborgsoperan, feb-april 2017.

Tova Gerge & Uri Turkenich

Love Stories – A workshop with Tova Gerge and Uri Turkenich

När: 14 februari 2017, kl.14.00-17.00

Var: Danscentrum Väst, Ärlegården

Tova Gerge och Uri Turkenich ger en workshop i samband med föreställningen Where Were We på Skogen.

Workshopen utforskar intima rum och berättelser och är öppen för alla som är intresserade av att delta. Med terminskort på DcVäst är workshopen kostnadsfri, för övriga deltagare är kostnaden 100kr.

Anmälan görs till anders.carlsson@danscentrum.se
Mer information hittar du här.

DcV logga (2)

Schema Daglig träning vt 2017

Nu ligger schemat för daglig träning vårterminen 2017 uppe.

Här hittar du det. En nyhet för i vår är att vi har flera kvällsklasser, kl.18.30-20.00.

Välkommen!

 

ambrasucci_1

Kvällsklasser med Ambra Succi

Ambra Succi ger proffsklasser 3-6 oktober.

Tid: 18.30-20.00

Plats: Ärlegården

Terminskort för Danscentrum Väst, Syd, Norr och Stockholm gäller. Annars 100 kr för enstaka klass. Ingen föranmälan!

Mer om Ambra Succi

Obs! Ordinarie daglig träning hålls som vanligt

Sida vid sida

”Sida vid sida” av Linda Wardal

Linda Wardal har koreograferat föreställningen ”Sida vid sida” som visas på Stora teatern

sön 18/9 kl 19.00.

Ett möte mellan romska och svenska musiker och dansare.

LÄS MER

BASALTRÄNING – Dansarens hjälp till hållbarhet

Kulturakademin Trappan i samarbete med Dansalliansen och Danscentrum väst. Basalträning med Kristina Hedberg 5 sept-10 okt.

Kursbeskrivning
Basalträning är ingen ny dansteknik – den är snarare ett förhållningssätt som ska hjälpa dig som dansare att arbeta skadeförebyggande för ett hållbart resultat.
Basalträning är utarbetad tillsammans med dansare, bygger på grundläggande kroppskännedom och är en god komplementform till din redan slipade dansteknik.
Obs! Sista anmälningsdag är den 15 augusti! LÄS MER

Turné med Kreativa platser

Under sommaren är Kulturrådet på informationsturné runt om i landet för att berätta om Kreativa platser – det nya bidraget inom regeringens satsning Äga rum. LÄS MER

bilda

Studieförbundet Bilda söker danslärare start augusti

Bilda söker efter en utbildad  danslärare (arvode )  med kristna värderingar för Barndans  till Åkeredskyrkan kommande hösttermin  med start  onsdagen den 24 augusti. Det är fyra grupper med barn en för 3:åringar, en för 4:åringar, en för 5:åringar och en för 6-7:åringar från kl 16-ca 19. LÄS MER