Aktuellt

Utlysning av VASS 2019 PRODUCENTER

Nu i höst och kommande vår spelas VASS-föreställningar från vår första omgång hos våra föreningar i Skövde, Ulricehamn, Alingsås, Trollhättan och på Tjörn. Det har varit en intressant omgång där vi lärt oss mycket. Nu är det dags att söka till nästa omgång!

I detta projekt ryms alla deltagande utövare inom teater/dans/musik under samlingsnamnet ”producenter”. ”Föreställningen” kan alltså vara en konsert, med musiken som bärande uttryck, ett dansstycke eller annan form av sceniskt uttryck.

Vad är VASS 
VASS är en ansats för att smalare fri scenkonst ska bli ett självklart inslag på de regionala arrangörernas scener. Ni kommer få möjlighet att skapa fördjupade relationer till arrangörsföreningar i Västra Götalandsregionen samt ta del av kompetensutveckling. VASS har tidigare genomförts vid Resurscentrum i Skåne, där projektet bland blivit en språngbräda till fler spelningar för fria utövare i regionen.

Deltagande och finansiering
Medverkande i projektet förbinder sig till att delta vid upptakten i januari, ytterligare ett kompetensutvecklingstillfälle under våren samt eventuella spelningar hösten 2019.

Finansieringen av VASS sker genom projektmedel från Västra Götalandsregionen. Arrangörerna får en subvention på 10 000kr per föreställning som de väljer att köpa in till hösten 2019. Ingen ersättning utgår för medverkande i VASS, utöver de gager ni får för eventuella spelningar.

Anmälan och urval
Grundkriteriet för att kunna medverka är att föreställningen skall kunna turnera i Västra Götalandsregionen hösten 2019. Det behöver dock inte vara en ny föreställning, utan det kan lika gärna vara något som ni tidigare haft på repertoaren. Eftersom ingen ersättning utöver det turnégage ni själva sätter utgår, så bör det inte vara något som ni behöver skapa från grunden enkom för detta ändamål.

Ni kan anmäla er föreställning fram till 15 november genom att skicka ett mail till er centrumbildning med samtliga uppgifter nedan. Därefter kommer fyra ”vassa” scenkonstverk att väljas ut av en referensgrupp bestående av representanter från centrumbildningarna Teatercentrum, Danscentrum Väst och Musikcentrum Väst, samt Riksteatern Väst. Besked lämnas till samtliga sökanden innan jul med inbjudan till en upptaktsträff i januari 2019, där utvalda föreställningar och arrangörsföreningar presenteras. Projektägarna styr dock inte arrangörernas inköp av de utvalda föreställningarna och producentens medverkan i VASS är därför ingen garanti för speltillfällen hos föreningarna.

Skicka anmälan senast 15 november till:
Teatercentrum: marcus.lilliecrona@teatercentrum.se
Musikcentrum Väst: lars@mcv.se
Danscentrum Väst: vast@danscentrum.se

Följande information ska finnas med i ansökan:
KONTAKTUPPGIFTER • Teater/Grupp • Kontaktperson • Adress • Telefon • Mail • Hemsida
VERK/FÖRESTÄLLNING • Verkets namn • Synopsis/Kort beskrivning av verket • Varför är verket ”vasst”? • Eventuell workshop/samtal/kringarrangemang som kan erbjudas
TEKNISK SPECIFIKATION • Gageanspråk (paketpris inkl. traktamente, milersättning inom Västra Götalandsregionen) • Scenyta • Krav på mörkläggning (ja/nej) • Riv och byggtid • Övrig teknik/utrustning som arrangören behöver så för • Verkets längd (paus?)
PRESSMATERIAL • Länk till trailer eller video • Pressfoto • Utbudsblad/affisch med scenkonstportalsformat – länk

Välkommen med din ansökan!

Thomas Schaupp – dansdramaturg ger workshop på Danscentrum Väst!

Koreografi – dramaturgi – samtida konst
Workshopen närmar sig dramaturgi från såväl ett praktiskt som teoretiskt perspektiv.  Den inleds med en introduktion till (dans)-dramaturgins historia och leder över till olika metoder inom ramen för konstnärliga praktiker. Bland frågorna att diskutera och praktisera rör sådant som hur kontextualisera sitt konstnärliga arbete/verk in ramen för den socio-kulturella verkligheten? Hur talar en om sitt verk? Vilken roll har dramaturgi i att sammanlänka konst och samhälle? Hur formulera en idé? Vilka möjliga praktiska strategier kan dramaturgi bidra med inom koreografi?

Thomas Schaupp är frilansade dansdramaturg baserad i Berlin och Oslo. Han samarbetar med en rad olika koreografer och föreläser och/eller håller workshops i såväl Europa som Kanada.  I samarbete med Ibsen International och Goethe Institutet, Beijing ingår han i ett två-årigt program om dansdramaturgi i Kina.

Workshopen hålls på engelska.

NÄR: Fredagen den 23 november – söndagen den 25 november
Fredag 14.00-19.00
Lördag 10-18
Söndag 11-15

VAR: Ärlegården

ANMÄLAN: OBSERVERA ATT ANMÄLAN ÄR BINDANDE OCH ATT DET INNEBÄR ATT DELTA UNDER HELA WORKSHOPEN I SIN HELHET. OBS endast 12 platser!

Maila din anmälan till vast@danscentrum.se senast 1 november
Skriv i ämnesraden: Anmälan workshop 23-25 november
Skriv en kort motivation varför du vill delta i workshopen.

Danscentrum Väst söker Verksamhetskoordinator

Danscentrum Väst är en medlemsorganisation för fria professionella dansare och koreografer som är baserade i Västra Götaland. Danscentrum Väst (DC Väst) etablerades 1992 och är medlem i Dans-centrum (DC) som är den nationella sammanslutningen för DC Väst, DC Syd, DC Stockholm och DC Norr. Danscentrum arbetar ur ett nationellt perspektiv inom ramen för den strategi för att stärka den professionella dansen som antagits av Kulturrådet samt för att främja ökad spridning av dans som konstart och skapa goda produktionsvillkor för danskonsten i Sverige. Danscentrum är arbetsgivarorganisation för arbetsgivare inom den fria danskonsten och har därför slutit kollektivavtal med Teater-förbundet för våra juridiska medlemmar. Danscentrum erhåller ett arbetsförmedlande verksamhetsbidrag från Kulturrådet som fördelas till de regionala organisationerna.

ARBETSUPPGIFTER

Som Verksamhetskoordinator ingår du i föreningens gemensamma arbete tillsammans med styrelsen och Verksamhetsutvecklingschefen, för att utveckla föreningen till en stark organisation med hög relevans och betydelse för frilansande dansare och koreografer verksamma inom den professionella danskonsten i Västra Götaland och Sverige.

Som verksamhetskoordinator arbetar du utifrån DC Västs verksamhetsplan och mål. Du rapporterar till Verksamhetsutvecklingschefen.

Tjänsten innebär att du, tillsammans med styrelsen och verksamhetsutvecklingschef, arbetar med ekonomi, ansökningar och budgetering och uppföljning av projekt som drivs av DC Väst – både sådana som ingår i kärnverksamheten och övriga, ofta i samverkan med andra instanser.

Du har nära kontakt med DC Västs medlemmar och organiserar verksamheten med daglig träning och gästlärare.

Du deltar i för branschen viktiga mässor och utbudsdagar, vilket innebär resor nationellt och internationellt, samt arbete vissa helger och kvällar.

Du ansvarar för samordning av delar av verksamheten, kommunikation och information om verksamheten, handhar medlemskap samt genomför och ansvarar för arbetsuppgifter delegerade av Verksamhetsutvecklingschefen.

KVALIFIKATIONER

* Intyg och referenser som visar på god förmåga att leda och genomföra projekt av hög kvalitet inom scenkonst/ dans/kultursektor.

* Du är uppdaterad på vad som händer inom dansvärlden/scenkonstområdet både i Sverige och inter-nationellt och du har ett brett nätverk.

* Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha drivit egna projekt inom kulturområdet och förstår hur konstnärliga processer fungerar.

* Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med en medlemsstyrd kulturorganisation.

* Du har god inblick i den offentliga kulturpolitiken på kommunal, regional och statlig nivå.

* Du har god kännedom om bidragssystemen.

* Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du bör ha förmåga att planera, genomföra och följa upp projekt av varierande storlek och karaktär.

Du bör vara strukturerad och kunna organisera och prioritera på ett effektivt sätt.

Du är målinriktad och en driven person.

En viktig egenskap hos dig är att du är en bra kommunikatör med förmåga att lyssna och har lätt att samarbeta med andra.

Det är viktigt att du som person blir stimulerad av att arbeta i förändring, att du har viljan att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt.

UTBILDNING

Akademisk utbildning inom scenkonstområdet som producent, projektledare eller administratör av kultur, gärna med internationell inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

KUNSKAPER

Goda kunskaper i bild- och texthantering. Kunskaper kring hantering av sociala medier. Erfarenhet av Word Press-baserad webbhantering. Mycket goda kunskaper inom administration och kommunikation. Vi ser gärna att du talar flera språk än svenska och engelska.

ERFARENHET INOM SCENKONST/ DANS

Minst 3 års erfarenhet av kvalificerat samordningsarbete = Nödvändigt.

Erfarenhet av att ha arbetat som projektledare = Nödvändigt.

Erfarenhet av att ha arbetat med ansökningar, rapporteringar och redovisningar = Nödvändigt.

Erfarenhet av att ha arbetat i internationell miljö = Önskvärt.

ÖVRIGT

Tjänstegrad: Förhandlingsbart dock max 70% – minst 50%

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning i 6 månader.

Lön: Månadslön enligt överenskommelse.

Övrigt: Tjänsten är placerad i Göteborg med kontor på Ärlegatan 3.

I tjänsten ingår arbete vissa kvällar och helger.

Tillträde: 2019-01-14

Ansökan: Skriftlig ansökan i form av personligt brev, CV och Utbildningsbevis mailas till: Jeanette Langert (ordförande Danscentrum Väst) jeanettelangert@hotmail.com

Sista ansökningsdag 15 november 2018!

Frågor om anställningen besvaras av: Jeanette Langert (ordförande Danscentrum Väst) jeanettelangert@hotmail.com

För mer information om nuvarande organisation se hemsida www.dcvast.se och verksamhetsplan.

Audition med Aloun Marchal

Choreographer Aloun Marchal is looking for one or two female performers for a vocal and choreographic project. In this project, four female performers will create the soundscape and the physical-scape live.

He is ideally looking for contemporary dancers with a singular dance vocabulary who have developed their vocal skills.

The auditions will take place at: aliasTEATERN, Helsingegatan 2, Stockholm on Sunday 23rd September at 10h.

Audition schedule:
9:00 – 10:00 warm up
10:00 – Audition.

You are very welcome to discover Aloun’s last creation, Bibi Ha Bibi, the 22nd September at aliasTEATERN at 19h.

The working periods are :
3 – 23 June 2019
23 September – 6 October 2019
14 – 27 October 2019
4 – 30 November 2019

Première 29th of November in Gothenburg, show 30th and hopefully a mini tour the week after.

Dates are not definitive, residencies will take place in Sweden and France.

Please send a cv and material you would like to share with us to this mail address with your application before the 18th of September and we will get back to you before the 19th September.

Auditionmarchal@gmail.com

Workshop med Kenzo Kusuda- Vitalizing the Invisible 8 & 10 okt

Måndagen den 8 oktober och onsdagen den 10 oktober kl 18-21 (båda kvällar) håller Kenzo Kusuda i workshopen ”Vitalizing the Invisible“.

In this workshop we aim to enhance the elasticity of our physical, actual body and our visionary, imaginary body which are intricately interwoven with each other, generating the magnetic, permeate presence and consequences through the performance.

Läs mer om honom här!

Mejla din anmälan till: vast@danscentrum.se

Skriv i ämnesraden ”Anmälan till workshop Kenzo Kusuda”.

VARIA2018 IMPROVISATION FESTIVAL EDUCATIONAL PROGRAM 15/10 – 20/10

VARIA2018 offer interesting program dedicated to voice, sound, dance and movement practice. Enjoy great workshop by composer, voice artist Alessio Castellacci, four classes by multi-skilled dancer, choreographer Susanne Martin and exiting class by Alex Nowitz composer, voice artist. Educational Program is given in English. VARIA2018 erbjuder intressant program dedikerat till röst, ljud, dans och rörelse praktik. Ta del av spännande workshop av kompositör, röstkonstnär Alessio Castellacci, fyra klasser med multibegåvade dansaren, koreografen Susanne Martin samt fördjupande klass av Alex Nowitz kompositör, röstkonstnär. Undervisningsprogram ges på Engelska.

CLASSES……..Susanne Martin…..………15/1…12.00-13.30..&..16-18/10…10.15-11.45………………………………………
I teach what I embody as dancer and performer. I teach what I know most about, what I learned and still passionately study. This series of 90 min classes will use some tools from contact improvisation, group and solo improvisation to feed your dance skills and dancing appetite and the use of your full movement potential. See you on the dance floor! Susanne Martin focuses on CI, instant composition, somatic awareness, and ironic distancing as core considerations in contemporary performance making. These classes are open classes – go to studio, pay there, take one or all. All dance and movement artists are welcome. The classes is introduced in a VARIA collaboration with Danscentrum Väst. More info Danscentrum Väst.

WORKSHOP…”Breath, Voice, Movement as performance tools”…Alessio Castellacci…17-18/10…17.30-21.30….
In this workshop you will be introduced to different tools for improvised performance and vocal real-time composition. We will approach the voice and movement connection from two linked perspectives: The experience of sound as a tactile vibration, perceived in the body and the practice of following inner impulses and spontaneous images that can function as a unifying process of voice, mind and body during improvised performance.
I will guide you through a mix of exercises inspired by somatic practices and energetic movement meditations. Where the main focus is the activation of the senses and their imagination, and of the pleasure of moving and sounding with heightened awareness. So that you can find your personal way of working with breath, voice and movement impulses as tools for improvising. We get out of our busy head and into our intelligent vocal body, that’s where the fun begins! Please bring an every-day something you can use as a personal blindfold (a scarf or alike). Artists & students with profound interest in voice-work and movement are welcome. Max 14 participants.

CLASS…“Voicescapes – Exploring the vocal potential”…Alex Nowitz…20/10…11.00-13.00…………………………………
In this class Alex invites students to explore the voice and its idiosyncrasies, to try unfamiliar vocal techniques, both extended and conventional singing practices, and to gain a better understanding of the impacts of the applied vocal techniques. By working on compositional concepts of how to engage with other voices within the performance space, the class will create vocal miniatures – voicescapes, as Alex likes to call them, that reveal the vocal potential and as well as its communicative powers. Alex Nowitz explores the voice to its full extent presenting a wide array of various extended vocal techniques, a multitude of noise and whistle sounds, and pushing boundaries by singing low tones in the style of Kargyraa or high tones in the soprano register. During the 1990s he studied the tenor voice, while simultaneously being active in experimental Jazz- and Punkrock. Currently, he’s a PhD candidate at Stockholm
University of the Arts, working on the artistic research project ‘Expanding Vocal Spaces: Explorations By The Multivocal Practitioner. Artists & students with interest in voice-work are welcome. Max 14 participants.

LOCATION, COAST, REGISTRATION, INFO – EDUCATIONAL PROGRAM 15-20/10………………………
Classes Susanne Martin 15/10 12.00-13.30 & 16-18/10 10.15-11.45
Danscentrum Väst, Ärlegatan 3, Göteborg, Sweden. SEK 120 per class, or Danscentrum Väst member-card.
No registration needed, classes are open. These classes are introduced in a VARIA collaboration with Danscentrum Väst.
More info Danscentrum Väst.
Workshop Alessio Castellacci 17-18/10 17.30-21.30
Gröna Rummet Konstepidemin, Konstepidemins väg, 41314 Göteborg, Sweden. SEK 1000. Deadline registration October 7th.
Registration & info: workshop(a)varia-impro.se
Class Alex Nowitz 20/10 11.00-13.00
Gröna Rummet Konstepidemin, Konstepidemins väg, 41314 Göteborg, Sweden. SEK 200. Deadline registration October 7th.
Registration & info: workshop(a)varia-impro.se
VARIA2018 pass with discount: Attend workshop 17-18/10 & class 20/10 & 1 ticket for performance-evening 19/10 or 20/10.
Receive discount á SEK 250. Deadline registration October 1st. NOTE! Offer is subject to availability. If this is for you, book/contact: workshop(a)varia-impro.se
www.varia-impro.se

VARIA2018 with support from/med stöd från Göteborgs Stad Kultur och Konstnärsnämnden.
Thanks to/tack till co-workers/medarbetare, Konstepidemin, Danscentrum Väst, Dansalliansen.

Mötesplats barnkultur med MELO Collective

Planera in Mötesplats barnkultur den 11 september! Då träffar vi MELO Collective. Sedan starten 2005 har MELO skapat sceniska verk, musik, ljudkoreografi/-arkitektur och verk för barn. De experimenterar på olika sätt med publikens roll och delaktighet i verken och laborerar med förhållandet publik/aktör och scenrum/publikplats.

På denna Mötesplats kommer de att dela med sig av sina erfarenheter om arbetet som de senaste åren har fokuserat på barn och unga med särskilda behov. MELO har genom flera års utforskande hittat förhållningssätt att arbeta med normbrytande funktionalitet, bland annat genom den interaktiva föreställningen Spåra (2012), Tillhet (2016) samt workshops. MELO är ett kollektiv av personer med bakgrund inom musik, dans, konst och arkitektur. Gruppen består av Melina Mastrotanasi, Sara Soumah, Andrea Fantuzzi, Ola Hjelmberg och Isa-Maria Kvensler.

MELO Collective stöds av Stockholms Stad och Kulturrådet.

Datum: tisdag, 11 september, 2018 – 16:30 till 18:30
Plats: Kultur i Väst
Gata: Rosenlundsgatan 4
Ort: Göteborg
För mer info & anmälan klicka här.

Dam Van Huynh på 3:e våningen under Göteborgs Dans- och Teaterfestival

3:e våningen har nöjet att bjuda in till en rad intressanta aktiviteter i samband med att koreografen Dam Van Huynh o Company, har KiD residens och visar föreställningen ”DEP”, verket är en del av Göteborgs Dans- och Teaterfestivalens program i augusti 2018. Allt sker på 3:e våningen om inget annat anges.

Fredag-Lördag 24-25/8 Föreställningen ”DEP”. Bokning och mer info här.

Onsdag-torsdag 29-30/8 18.00-21.00 Avgiftsfri workshop för dansare och koreografer med Dam Van Huynh på Ärlegården DcV för mer info FB event för anmälan: benedikte.esperi@gmail.com

Söndag 2/9 13.00-14.30 Artist talk med Dam Van Huynh, specifikt för det lokala och regionala dansfältet. Ingen föranmälan krävs men meddela gärna om ni avser att komma till Benedikte för bästa planering.

(Språk som används är engelska, men översättning kan ske vid behov.) Tillsammans med Göteborgs Dans och Teaterfestival bjuder 3:e Våningen in Dam Van Hyunh att arbeta i Göteborg i residens med sitt nya verk. ”Nu går jag djupare och betraktar återuppståndelsen – kanske i form av korta uppvaknande eller drömsekvenser”.  Läs mer här.

Med vänliga hälsningar Gun Lund och Olof Persson, konstnärliga ledare 3:e Våningen 

Genom Benedikte Esperi


Foto: Thuan Lam Hieu

Workshop med Helena Franzén 14-15/9 på Ärlegården

Kommande workshop genomförs på Danscentrum Väst, Ärlegården, Ärlegatan 3. Missa inte detta!

Embodied Awareness med Helena Franzén, fre 14/9 – lör 15/9.

Upplägg:
Klass: 10-11:15
Workshop: 11:15-12:30
Lunch: 12:30-13:45
Workshop: 13:45-17:00

Ansök senast 26 augusti!
Info & ansökan via Kulturakademin

Följ även vad våra samarbetspartners erbjuder på andra platser:
På Dansalliansens hemsida kan du se vilka andra kostnadsfria workshops de erbjuder. Kulturakademin arrangerar kontinuerligt kostnadsfri fortbildning med bas i Göteborg.

Välkomna att söka ”Projektstöd HÖSTLOV/JULLOV” + andra stöd att söka

Projektstöd Höstlov/Jullov är ett tillfälligt projektstöd som möjliggörs genom extra medel från Sveriges regering. Stödet ska gå till höst- och jullovsaktiviteter som genomförs för barn och ungdomar i Göteborg perioderna 29/10-4/11 2018 och/eller 21/12 2018-8/1 2019.

Sök senast 24 augusti kl 12.00 via e-tjänsten för vanligt Projektstöd. Projektets titel skall vara ”Höstlov/Jullov”.  Aktiviteterna ska:

*   Vara kostnadsfria för barn och unga i åldrarna 6-15 år
*   Ge barn och unga stimulans och personlig utveckling
*   Stimulera både pojkars och flickors deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund
*   Genomföras så att alla barn behandlas lika vad gäller tillgång och deltagande, därför ska heller ingen behovsprövning göras för barn som deltar i aktiviteterna
Bedömning
Bedömningen av ansökningarna görs i enlighet med de nationella kriterierna som anges i punkterna ovan samt med riktlinjerna för projektstöd om konstnärlig kvalitet, där barn och unga är en prioriterad målgrupp och där mångfaldsaspekter och potentialen att nå nya publikgrupper har beaktats. Därutöver har förvaltningen valt att speciellt beakta två insatser formulerade i de nationella kriterierna: 1) aktiviteter där barn får skapa själva samt 2) nya aktiviteter.

Hur mycket kan du söka?
I tidigare sökomgångar för lovaktiviteter har 4-6 projekt beviljats stöd om sammanlagt ca 300 000 kr.
Ansökningstid och beslut
Ansökningstid för Projektstöd Höstlov/Jullov är 6-24 augusti. Ansökan skall vara inne senast 24 augusti klockan 12.00 mitt på dagen. Sök via e-tjänsten för vanligt Projektstöd. Projektets titel skall vara ”Höstlov/Jullov”. Beslut fattas av utskottet för kulturstöd den 8 oktober 2018.

Läs mer
Under fliken ”Projektstöd” på www.goteborg.se/kulturstod<http://www.goteborg.se/kulturstod>
———————–
Extra info: Vid tre tillfällen i vår presenterar vi alla stödformer och man kan även boka in enskilda konsultationer:

Torsdag 6 september kl 15-17
Göteborgs Stadsbibliotek
Kl 15: Göteborgs Kulturstöd berättar om de stipendier och projektstöd som du eller din förening kan söka för kultur- och konstprojekt och verksamhet i Göteborg. www.goteborg.se/kulturstod<http://www.goteborg.se/kulturstod>
Kl 16: Västra Götalandsregionen berättar om de stipendier och projektstöd som du eller din förening kan söka för kultur- och konstprojekt och verksamhet i regionen. www.vgregion.se/kultur<http://www.vgregion.se/kultur>
Torsdag 11 oktober kl 15-17.30/19
Göteborgs Stadsbibliotek
Kl 15-15.45: Göteborgs Kulturstöd berättar om de stipendier och projektstöd som du eller din förening kan söka för kultur- och konstprojekt och verksamhet i Göteborg. www.goteborg.se/kulturstod<http://www.goteborg.se/kulturstod>
Kl 16-17.30/19: Skatteverket: 1,5 timme som är en allmän information till de som ska starta företag eller en 3 timmars information som riktar sig till kulturarbetare (ej klart vilket).
Torsdag 8 november kl 15-17
Göteborgs Stadsbibliotek
Kl 15: Göteborgs Kulturstöd berättar om de stipendier och projektstöd som du eller din förening kan söka för kultur- och konstprojekt och verksamhet. www.goteborg.se/kulturstod<http://www.goteborg.se/kulturstod>
Kl 16: Stiftelseverksamheten i Göteborg berättar om de stöd och stipendier som du eller din förening kan söka. www.goteborg.se/stiftelser<http://www.goteborg.se/stiftelser>
———————–

Med vänlig hälsning
Göteborg Kulturstöd
www.goteborg.se/kulturstod<http://www.goteborg.se/kulturstod>
GÖTEBORGS stad
Kulturförvaltningen, Fri Konst och Kultur
E-post: kulturstod@kultur.goteborg.se<mailto:kulturstod@kultur.goteborg.se&gt;
Norra Hamngatan 8
411 14 Göteborg
Enheten Kulturstöd ingår i sektorn Fri Konst och Kultur och är en del av Göteborgs Stads kulturförvaltning. Enheten hanterar stödformer till det fria kulturlivet, utvecklingsuppdrag för danskonst och film samt konsultverksamhet för barnkultur, scenkonst och dans
————————————————————————————————————–
DEADLINES för stöd/stipendier som söks år 2018.
DEADLINES för stöd/stipendier som söks år 2018.
OBS! Ansökan måste vara inne senast kl 12.00 mitt på dagen:
– Projektstöd: 15 mars, 17 september.
– Projektstöd Sommarlov: 7 mars
– Projektstöd Höstlov/Jullov: 24 augusti
– Projektstöd PRONTO: 31 januari, 18 april, 15 augusti, 31 oktober
– Interkulturellt projektstöd: 24 januari, 25 april, 22 augusti, 17 oktober
– Verksamhetsstöd: 13 juni
– Kulturstipendier: 15 november
– Författarstipendier: 15 november
– Ateljéstöd: 31 augusti
– En Snabb Slant: löpande