Aktuellt

Workshop med Tove Sahlin

måndagen den 18 februari kl 14.00-17.00 på Ärlegården

Tove Sahlin är ny huskoreograf på Riksteatern och kommer att göra diverse projekt, workshops samt två produktioner inom sin tvååriga anställning november 2018 – oktober 2020.

Nu vill hon gärna träffa dansare och andra rörelse-inriktade scenkonstnärer i en workshop på Danscentrum väst. 

Under workshopen arbetar vi med flera av Toves metoder för att skapa personligt och specifikt rörelsematerial. Du bör ha tidigare erfarenhet inom improvisation, komposition, partnering och gärna kontaktimprovisation samt arbetat med att utveckla och skapa ditt eget rörelsematerial.

Workshopen är ett sätt för Tove att lära känna fler danskonstnärer och knyta kontakter inför kommande produktioner och projekt och för deltagarna att testa om metoderna är roliga och intressanta.

Anmäl dig till Danscentrum Västvast(at)danscentrum.se

Informationsträff om kulturstöd

Torsdag 7 februari 2019 klockan 15-17 på Göteborgs Stadsbibliotek

Information om stöd och stipendier som  kan sökas för konstnärliga och kulturella projekt eller verksamheter i Göteborg och  stipendier och projektstöd som kan sökas för konstnärliga och kulturella projekt eller verksamheter i regionen.

Läs mer här: https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/kulturstod/ekonomiskt-stod/viktiga-datum/informationstraffar/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8ziTYzcDQy9TAy9LVyDXA0CLcJ8A70sDQ18XQz1wwkpiAJKG-AAjgb6BbmhigCUgRK9/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

Dansvikarie sökes till kulturskolan i Angered

Kulturskolan i Angered söker vikarie under perioden snarast (januari/februari 2019) fram till 2019-04-30

6 dansklasser varav 3 x onsdagar, 3 x torsdagar
Samt extra tid (enstaka tillfällen) tillkommer runt torsdagsgrupperna som är delaktiga i Kulturskolans Ungdomsbiennal.

Läs mer här: http://dcvast.se/jobb/

Open Call: Produktionsresidens Dans Riksteatern i Hallunda

Mellan 14–27 januari 2019 är det öppet för koreografer, kreatörer och dansare att söka till 2019 års Open Call för Produktionsresidens Dans @ Riksteatern i Hallunda.

Inom ramen för Riksteaterns uppdrag för dansens utveckling erbjuder dansavdelningen 5 stycken produktionsresidens om 3 veckor för sökande koreograf & kreatör & dansare baserade i Sverige. Nytt för i år! Ett av residensen är dedikerat till en produktion som riktar sig till en publik mellan 0–15 år. Ansökningsperioden är mellan den 14–27 januari 2019. Läs mer genom att klicka på länken nedan!

https://www.riksteatern.se/dansresidens?fbclid=IwAR3icLdB_f5ftSZmom-t8ttFtQY80uTVHkZX9fKJbe95sDwfQf6gdxnjgDM

 

Seminarium om socialförsäkringen

Varmt välkommen till Ärlegården den 22 januari 2019 kl 16-18!

Som yrkesverksam inom dans och koreografi är risken för skador stor och då har du rättigheter som det är viktigt att känna till. Detsamma gäller om du blir förälder, sjuk eller arbetslös. Dessutom finns det ett liv efter yrkeslivet som kan bli tufft ekonomiskt. Lär dig hur socialförsäkringarna fungerar. Vilka fällor du ska undvika och vilka möjligheter du har.

Annika Creutzer, privatekonomisk expert, känd från bland annat Plånboken i P 1 och andra media, ger dig en genomgång av hur konstnärer kan skydda sig på bästa sätt. Hon har bland annat skrivit ”Socialförsäkringssystemens konsekvenser för konstnärernas villkor”, en underlagsrapport till den stora Konstnärspolitiska utredningen ”Konstnär – oavsett villkor?” som presenterades i våras.

Under seminariet har Du även möjligheter att ställa frågor kring din egen ekonomi och framtida pension. Förutom Annika Creutzer medverkar representanter för Dancentrum och Teaterförbundet.

Seminariet arrangeras av Danscentrum och Teaterförbundet i samarbete med DC Väst.

Daglig träning våren 2019

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET – NU STARTAR DAGLIG TRÄNING

Vårens schema innehåller en mängd spännande träning med en del kända och några nya ansikten.

Vi gästas bl a av Asher Lev, Julia Ehrstrand, Dragos Mihalcea, Heidi Vierthaler, Arina Trostyanetskaya  och många fler.

Daglig träning startar måndagen den 14 januari 2019 kl 12.00.

Danscentrum Väst gästas då av Paul Pui Wo Lee  som kommer att ge klass i både nutida och balett. En veckas träning som utlovar avancerad teknisk nivå med en individuell anpassning genom utgångspunkt i Feldenkrais-teknik. Paul uppmanar alla att försöka ta både nutida och balett för att få ut så mycket som möjligt av klasserna, även om det givetvis fortfarande går bra att ta en klass. Paul har undervisat Feldenkrais-balettklasser på Skånes Dansteater, Dansehallerne, danska Scenkunstskolen, Danish Dance Theatre samt till dansare i Ballett am Rhein, Hessiches Staatsballett och Gärtnerplatzteather ballett.

v4. 21-25 januari: Elena Morena nutida och Jonas Svensson  balett.

v5. 28 januari – 1 februari Teresia Björk nutida och Stephanie Åhlander  balett.

v6. 4 – 8 februari Lisa Agby  jazz och Pontus X Sundset balett.

v7.11-14 februari Therese Carlsson jazz och Kyoko Matsumoto balett.

Julmys på Danscentrum Väst!

Danscentrum Väst bjuder in alla medlemmar till glögg, pepparkakor och mysigt häng!
Kom till Ärlegården 20 december kl 16-19.
Vi ses!

 

 

Workshop med Anna Pettersson på Stadsteatern!

Workshop söker dansare!
Obs kort varsel!
Det går bra att bara komma vid ett tillfälle.

När: 6 dec 10-12.30 samt 13 dec 10-12.30
Plats: Göteborgs Stadsteater
För upp till 10 moderna dansare med stark grundteknik.
Kontakta Anna Pettersson för anmälan och mera information 0704 – 85 00 00
Kostnadsfritt!

Anna Pettersson
Skådespelare och regissör och konstnärlig ledare för Strindbergs Intima teater. Hon har bland annat iscensatt Vildanden på Dramaten samt Måsen och Misantropen på Malmö Stadsteater. 2013 fick hon Svenska Teaterkritikers pris, Dagens Nyheters Kulturpris samt TCO:s kulturpris för sin uppsättning av Fröken Julie. Är även doktorand inom konstnärlig forskning på Stockholms dramatiska högskola. Regisserade här Alice i Underlandet och gjorde scenografi till samma uppsättning tillsammans med Lisa Hjertén.