Aktuellt

Inbjudan till uppstartsmöte 25/2 på Ärlegården

Dansavdelningen 102 bjuder in till ett uppstartsmöte för att skapa en arbetsgrupp för koreografer inom Teaterförbundets Dansavdelning/avd 102

Hej,

Med anledning av efterfrågningar från verksamma koreografer om en egen avdelning inom Teaterförbundet vill vi bjuda in till ett första uppstartsmöte för att skapa en arbetsgrupp inom Teaterförbundet Dansavdelningen / Avd 102.

En arbetsgrupp som samlar koreografer och diskuterar och arbetar för koreografers arbetssituation och behov.

Datum: den 25/2 12.00-15.00 på Danscentrum Väst, Ärlegården i Göteborg

Linda Forsman från styrelsen i Dansavdelningen kommer att vara på plats och inleda denna uppstart. Benedikte Esperi är lokalsamordnare.

Efter mötet finns möjlighet att fortsätta samtalet på ett mindre formellt sätt och vi hoppas kunna ta del av något på den lokala konstscenen och äta en bit mat tillsammans.

Vi bjuder på fika under mötet.

Meddela gärna ditt intresse till Linda mail: linda@korda.org

Sprid gärna denna inbjudan till de som du vet har ett intresse av att komma.

Varmt välkomna!

Dansavdelningen Teaterförbundet

Linda Forsman och Benedikte Esperi

Danscentrum Väst söker Verksamhetskoordinator

Danscentrum Väst är en medlemsorganisation för fria professionella dansare och koreografer som är baserade i Västra Götaland. Danscentrum Väst (DC Väst) etablerades 1992 och är medlem i Danscentrum (DC) som är den nationella sammanslutningen för DC Väst, DC Syd, DC Stockholm och DC Norr. Danscentrum arbetar ur ett nationellt perspektiv inom ramen för den strategi för att stärka den professionella dansen som antagits av Kulturrådet samt för att främja ökad spridning av dans som konstart och skapa goda produktionsvillkor för danskonsten i Sverige. Danscentrum är arbetsgivarorganisation för arbetsgivare inom den fria danskonsten och har därför slutit kollektivavtal med Teaterförbundet för våra juridiska medlemmar. Danscentrum erhåller ett arbetsförmedlande verksamhetsbidrag från Kulturrådet som fördelas till de regionala organisationerna.

ARBETSUPPGIFTER
Som Verksamhetskoordinator arbetar du i ett team med styrelsen, AU och Verksamhetsutvecklingschefen, för att utveckla föreningen till en stark organisation med hög relevans och betydelse för frilansande dansare och koreografer verksamma inom den professionella danskonsten i Västra Götaland och Sverige.

Du har ett operativt ansvar för verksamheten och arbetar utifrån DC Västs verksamhetsplan och mål. Du rapporterar till DC Västs styrelse och Verksamhetsutvecklingschefen. Du kommer att ansvara för planering, genomförande och uppföljning av en rad av DC Västs kärnverksamhet och projekt. I tjänsten innebär att du, tillsammans med styrelsen och verksamhetsutvecklingschef, arbetar med ekonomi, ansökningar och budgetering av nya projektidéer. Du har nära kontakt med DC Västs medlemmar och samarbetsparter. Du bevakar och deltar i för branschen viktiga mässor och utbudsdagar, vilket innebär resor nationellt och internationellt. Du förbereder styrelsen med relevanta dokument inför styrelsemöten samt rapporterar verksamheten. Du arbetar operativt för att DC Väst ska finnas representerad i strategiska kulturpolitiska sammanhang/nätverk/organisationer.

KVALIFIKATIONER

  • Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med en medlemsstyrd kulturorganisation.
  • Intyg och referenser som visar på god förmåga att genomföra operativa arbeten av hög kvalitet inom scenkonst/ dans.
  • Dokumenterad erfarenhet av projektledning inom scenkonst/dans/kultursektorn.
  • Du är uppdaterad på vad som händer inom dansvärlden/scenkonstområdet både i Sverige och internationellt och du har ett dokumenterat brett nätverk.
  • Det är meriterat om du har erfarenhet av att ha drivit egna projekt inom kulturområdet och förstår hur konstnärliga processer fungerar.
  • God inblick i den offentliga kulturpolitiken på kommunal, regional och statlig nivå.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Du bör vara strukturerad och kunna organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du är målinriktad och en driven person. En viktig egenskap hos dig är att du är en bra kommunikatör med förmåga att lyssna och har lätt att samarbeta med andra.

KRAVPROFIL
Utbildning: Akademisk utbildning inom scenkonstområdet som producent eller projektledare, gärna med internationell inriktning.

KUNSKAPER
Vi ser gärna att du talar flera språk utöver att behärska svenska och engelska i tal och skrift.
Goda kunskaper i bild- och texthantering. Kunskaper kring hantering av sociala medier.
Erfarenhet av WordPress-baserad webbhantering. Goda kunskaper inom administration och kommunikation.

ERFARENHET INOM SCENKONST/ DANS
Minst 3 års erfarenhet av kvalificerat operativt arbete = Nödvändigt.
Erfarenhet av att ha arbetat som projektledare = Nödvändigt.
Erfarenhet av att ha arbetat med ansökningar, rapporteringar och redovisningar = Nödvändigt.
Erfarenhet av att ha arbetat i internationell miljö = Önskvärt.

ÖVRIGT
Tjänstegrad: Förhandlingsbart dock max 75 %.
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning i 6 månader.
Lön: Månadslön enligt överenskommelse.
Övrigt: Tjänsten är placerad i Göteborg med kontor på Ärlegatan 3.
I tjänsten ingår arbete vissa kvällar och helger.

Ansökan: Skriftlig ansökan i form av personligt brev, CV och Utbildningsbevis mailas till: Jeanette Langert (ordförande Danscentrum Väst) jeanette.langert[at]danscentrum.se

Sista ansökningsdag 21 februari 2018
Frågor om anställningen besvaras av: Jeanette Langert (ordförande Danscentrum Väst) jeanette.langert[at]danscentrum.se
För mer information om nuvarande organisation se hemsida www.dcvast.se och verksamhetsplan.

 

Danscentrum Väst söker Verksamhetsutvecklingschef

Danscentrum Väst är en medlemsorganisation för fria professionella dansare och koreografer som är baserade i Västra Götaland. Danscentrum Väst (DC Väst) etablerades 1992 och är medlem i Danscentrum (DC) som är den nationella sammanslutningen för DC Väst, DC Syd, DC Stockholm och DC Norr. Danscentrum arbetar ur ett nationellt perspektiv inom ramen som stärker den professionella dansen, antagen av Kulturrådet, samt för att främja ökad spridning av dans som konstart och skapa goda produktionsvillkor för danskonsten i Sverige. Danscentrum är arbetsgivarorganisation för arbetsgivare inom den fria danskonsten och har därför slutit kollektivavtal med Teaterförbundet för våra juridiska medlemmar. Danscentrum erhåller ett arbetsförmedlande verksamhetsbidrag från Kulturrådet som fördelas till de regionala organisationerna.

ARBETSUPPGIFTER
Som Verksamhetsutvecklingschef för Danscentrum Väst arbetar du tillsammans med styrelsen, AU (ordförande och vice ordförande) och övrig personal för att utveckla föreningen till en stark organisation med hög relevans och betydelse för frilansande dansare och koreografer verksamma inom den professionella danskonsten i Västra Götaland och Sverige. Du ska utifrån beslut i styrelsen planera och leda strategiska utvecklingsarbeten. Du har ett strategiskt och operativt ansvar för verksamheten.

Du ansvarar för organisationsutveckling vilket innebär att du arbetar för att DC Väst har en optimal organisation som stöttar de övergripande målen. Bidrar till att roller och ansvar är tydliga inom organisationen. Ansvarar för att leda och fördela arbetet på ett inspirerande sätt. Säkerställer att personalen har rätt kompetens. Rapporterar till DC Väst styrelse.

Tjänsten innebär att du, tillsammans med styrelsen, har ett övergripande ansvar för ekonomi, planering, personalfrågor och tillämpning av arbetsrätt. Du representerar och företräder DC Väst inför styrelsen, anslagsgivare och branschorganisationer.

Krav på vad som förväntas av Verksamhetsutvecklingschef att ha uppnått inom två år:
• Att du har skapat en organisation där alla processerna bidrar till att utveckla DC Väst och där organisationen upplever att du bidrar till verksamhetens utveckling.

För övrigt arbetar Verksamhetsutvecklingschef för att:
• Säkerställa stabilitet och arbeta för en höjning av de anslag som DC Väst erhåller idag. Se anslagen för 2017/ 2018 och förväntat anslag inför framtiden.
• Söka nya samarbeten som kan erhålla mer anslag till verksamheten.
• Säkerställa att DC Västs organisation har en aktiv och stark position och är en självklar partner såväl för de fria utövarna, institutionerna och uppdragsgivarna inom scenkonst/ dans.
• Uppvakta regionala och statliga politiker för att säkerställa att en dialog mellan parterna förs kontinuerligt.
• Säkerställa att DC Väst inom 2 år är den självklara plattformen för koreografer, dansare.

KVALIFIKATIONER
• Dokumenterat arbete av samverkansarbete och projektledning i en självständig roll inom scenkonst och kultursektorn, nationellt och internationellt, där budget, ansökning, genomförande och rapportering har ingått i arbetsuppgiften.
• Dokumenterad erfarenhet av arbete i en medlemsstyrd kulturorganisation.
• Dokumenterat intyg och referenser som visar på god förmåga att genomföra strategiskt utvecklingsarbete av hög kvalitet inom det dans- och kulturpolitiska fältet i Sverige.
• Dokumenterad erfarenhet av kulturpolitiskt utvecklingsarbete.
• Dokumenterad erfarenhet av påverkansarbete mot den offentliga sektorn inom scenkonst.
• Kunskaper inom avtalsområdet då kontakt med arbetsgivarorganisation och fackförbund ingår i arbetet.
• Det är meriterat om du har erfarenhet av att ha drivit egna projekt inom kulturområdet och förstår hur konstnärliga processer fungerar.
• Som Verksamhetsutvecklingschef har du dokumenterade kunskaper inom kulturpolitiskt utvecklingsarbete, personalfrågor, ekonomi och administration.
• Du ska ha dokumenterad erfarenhet av arbetsledning och budgetansvar inom scenkonst och kulturområdet.
• Du är uppdaterad på vad som händer inom dansvärlden/scenkonstområdet både i Sverige och internationellt och du har ett dokumenterat brett nätverk.
• Du ska kunna formulera dig väl i tal och skrift.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Du bör vara strukturerad och kunna organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du är en målinriktad, driven person, som ser utvecklingsmöjligheter och är resultatinriktad. En viktig egenskap hos dig är att du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna och har lätt för att samarbeta med andra. Du trivs i rollen som innebär mycket eget ansvar.

KRAVPROFIL
Utbildning: Akademisk utbildning inom scenkonstområdet exempelvis Scenkonstproducent, Internationell Scenkonstproduktion på Stockholms Konstnärliga Högskola eller motsvarande.
(Krav på specifikt inriktad utbildning är för att säkerställa rätt kompetens för tjänsten)

KUNSKAPER
Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
Goda kunskaper i arbetsrätt. Goda kunskaper inom administration, bokföring, marknadsföring.

ERFARENHET INOM SCENKONST
Minst 3 års erfarenhet av kvalificerat ledarskap = Nödvändig.
Erfarenhet av arbete i internationell miljö = Önskvärt.
Erfarenhet av att ha arbetat som chef = Önskvärt.
Erfarenhet av att ha arbetat med ansökningar, rapportering, redovisning från offentliga uppdragsgivare, fonder och stiftelser = Nödvändig.

Tjänstegrad: Deltid/ 40-60%
Anställningsform: Tidsbegränsad till 2 år med möjlighet till förlängning. Tjänsten är att jämföra med en VD-tjänst.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön: Månadslön enligt överenskommelse.
Övrigt: Tjänsten är placerad i Göteborg med kontor på Ärlegården 3. I arbetet ingår en del resor, nationellt och internationellt, samt visst arbete på helger och kvällar.
Ansökan: Skriftlig ansökan i form av personligt brev, CV och utbildningsbevis mailas till: jeanette.langert[at]danscentrum.se

Sista ansökningsdagen är senast 25 januari 2018

Frågor om anställningen besvaras av: Jeanette Langert (ordförande Danscentrum Väst) jeanette.langert[at]danscentrum.se
För mer information om nuvarande organisation se hemsida www.dcvast.se och verksamhetsplan.

Inbjudan till Danscentrum Västs 25-års fest!

Du är varmt välkommen till Danscentrum Västs 25-års fest!

Danscentrum Väst bjuder in alla nuvarande och tidigare medlemmar, anställda, samarbetspartners och finansiärer. Vi vill fira att det skapades en samlande organisation för det fria och frilansande professionella danslivet i Göteborg 1992!

Kvällen inleds med en kort tillbakablick av Gun Lund som var med och tog initiativet. Därefter är det fritt fram för hyllningstal, happenings och överraskningar.

DJ Livsfarligt står för musiken.

Det lottas ut ett terminskort till daglig träning (kl. 19)!

Plats för firandet: 3:e Våningen!
Adress: Sockerbruket 9, Göteborg.
Tid: 14 december, kl.18.00

Vi bjuder på mingeldryck och småplock.

Ingen föranmälan.

Hjälp oss sprida inbjudan till alla tidigare medlemmar, anställda, samarbetspartners och finansiärer. Kul om så många som möjligt kan vara med!

Här är en länk till fb-eventet.

Skicka gärna in bilder från produktioner du skapat i våra studios på Kulturbageriet och Ärlegården. Skicka en eller två bilder till: vast[at]danscentrum.se senast 11 december så gör vi ett bildspel med dem.

Varmt välkommen!

Danscentrum Väst om #tystdansa

Via #tystdansa-bloggen publicerades under onsdagen 22/11-17 vittnesmål från kvinnor, icke-binära och transpersoner som är verksamma inom dansfältet. Där beskrivs oacceptabla arbetsförhållanden och övergrepp.

Danscentrum Väst ställer sig bakom uppropet och kommer att arbeta för att få slut på övergrepp och kränkningar inom vårt arbetsområde.

Konsten, pengarna och villkoren

Ett seminarium om skapandets villkor, kulturskaparna plånböcker, stad och land.

Plats: Folkteatern, Göteborg, foajéscenen
Tid: onsdagen den 29 november kl 15.30–18.30 (kaffe och macka

från 15.00).
Seminariet är kostnadsfritt och vänder sig till kulturutövare inom alla konstformer och organisationer som jobbar för och med utövare. Anmäl dig senast den 21 november till Anna Karlsson: anna.f.karlsson[at]vgregion.se (tel 070 149 25 75).

Programmet för seminariet hittar du här: Konsten, pengarna och villkoren

Teaterförbundets dansavdelning kommer till Göteborg

Är du dansare eller koreograf? Kom till Danscentrum Väst. Fredagen den 1 december 13.45 – efter daglig träning.

Teaterförbundet berättar om vad de har jobbat med som har gjort skillnad och hur förbundet fungerar. Och de vill gärna veta vad du tycker om dansbranschen. Frågor är självklart välkomna.

Teaterförbundet kan bli ditt fackförbund om du inte redan är medlem. Som medlem har du dem i ryggen oavsett om du är frilansande dansare, koreograf eller anställd vid en institution.

Det kommer finnas kaffe/te och tilltugg.Välkommen att prata med oss!
dansavdelningen[at]teaterforbundet.se